2017. március 6., hétfő

Pakolás





Kezembe kerül Marie Kondo könyve a minimalizmusról.

https://moly.hu/konyvek/marie-kondo-rend-a-lelke-mindennek




Sajnos nem tudok ilyen hideg fejjel, ily módon rendet rakni a lakásban és mindentől megszabadulni. Pedig mennyivel kevesebb takarítani valóm lenne, mennyire egyszerűbb lenne a rendrakás és a 24 órából nem a pakolás tenné ki a felét legalább.
De rengeteg álom, emlék köt minden kis aprósághoz.
Mindenesetre másodjára vágok bele a könyv inspirálására a nagy szanálásnak. Most talán még több dolgot engedek el és szabadulok meg tőle.
Ti mi az a dolog, amitől tuti nem váltok meg?
Nekem három dologtól a legnehezebb megválni. 
Az egyik a baba ruhák, cipőcskék. Mindegyikhez több-kevesebb emlék fűz. De értelme nincs pakolgatnom őket a lakásban. Talán azért párat megtartok...
Aztán az esküvői meghívók, gratulációk, költségvetés, mozijegyek, nyaralós papírkák és hasonló szentimentális apróságok. E téren javulást tapasztalok. már több dologtól sikerült megválnom.
És az utolsó nehéz ügy a könyvek. Rengeteg olvasott és olvasatlan könyvem van. Csak gyűlnek és gyűlnek. Közel 900 könyvem van, amiket elhelyezni esztétikusan, kevés porolni valóval nehéz.Van, amit még 8 éve szereztem be, de sosem olvastam. Akkor fontosnak tűnt. Aztán a sok kapott reci könyv... 
A dedikált példányok azok, amiktől sosem fogok megszabadulni, még akkor sem, ha nem szerettem magát az olvasmányt.
De remélem itt is sikeresen megjavulok majd.
Eddig büszke vagyok magunkra, mert egész jól haladunk. két szobából(háló és gyerekszoba) megszabadultunk 3 zsák kidobandó szeméttel, 4 zsák elajándékozandó cuccal és 2 zsák eladandóval. Ez a zsák 60 l kukás zsákot jelent amúgy. Csak ne haladnánk ilyen lassan. Van még jó pár helység, amit ki kell porolni, válogatni még.

Nem szeretném, ha így nézne ki a lakás a végére azért:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése