2018. január 4., csütörtök

Közügy a gyermeknevelés vagy sem?




Mindenki tud gyereket nevelni. Az is, aki nem és az is, akinek még nem volt vagy már 20 éve volt!
Ez tapasztalat.
és persze mindenki hangot is ennek.
Mindenki jobban tudja, mint te!
Jobban tud nevelni az, aki a sarki közértbe rád szólt, hogy a hisztiző gyereknek miért nem veszed meg a csokit, amit kér. Igaz ez a második boltban van így már és otthon van már vagy egy szekrényi. De vedd meg, mert sír. Milyen anya vagy te.
Jobban tud a szomszéd nevelni, aki azt hallja, hogy sír a gyerek és tuti vered éppen.
Jobban tud a kedves ismerős nevelni, akinek ugyan nincs gyereke, de ő tudja, hogy tuti nem fog az ő gyereke sírni, hisztizni, hangoskodni sosem, ha egyszer lesz.
Jobban tud a rokon nevelni, aki felháborodik, hogy rácsaptál az éppen nagyon életveszélyes rosszaságot csináló gyereked fenekére és milyen anya vagy, gyámügyet kéne hívni. Ő sosem üt meg gyereket és őt sem ütötték meg. Igaz neki nincs is gyereke még...
Jobban tud gyereket nevelni a szuper anya, akinek van egy szakalanyi gyereke, de mindnek elmagyarázza a dolgokat, elsőre megértik, sosem rosszak és sosem hisztiznek.
És persze az az anya is jobban tud nevelni, aki a játszótéren rászól a gyerekre huszadjára, hogy NEM SZABADDDDDDD!
Aztán angyali mosollyal nézi, hogy a gyereke éppen mindjárt leesik a mászókáról/löki le a másik gyereket vagy épp a te csemetéd szemét készül kiszúrni a bottal. De hát ő rászólt. na. Történet megoldva.
Jobban tud a nagy öreg nevelni, akinek volt gyereke 60 éve kb és ő jól elverte pálcával, övvel. Te miért nem teszed? Majd ő mindjárt. Hiszen a gyerek hangos. Miért nem hallgattatod el?

Egyszóval a gyereknevelés közügy és mindenki jobban tudja, mint te! 
Ennyi.

U.i.: A post igenis dühös. Egy fb-s téma kapcsán született, ami elég nehéz téma és hamarosan írok majd róla nektek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése