2018. július 23., hétfő

Anya Paradicsom(Fejlessz játszva, okosan)





A 3 kicsi miatt számomra nagyon fontos, hogy egy játék ne csak jó áron legyen, hanem praktikus, maradandó és valamennyire fejlesztő is legyen. Megnézem, hogy minőségi legyen, mert jó párszor sikerült mellé nyúlnom. A szívem szakad meg, amikor egy fél napos játék után tönkre ment a horror árú játék és csak sírtak és sírtak a kicsik. Ráadásul hihetetlen mennyiségű cucc fel tud nálunk torlódni, amivel egyáltalán nem játszanak vagy én dugdosom őket, mert frászt kapok tőlük. 
Nem mindegy, mennyire tartós, mert szeretem, ha mindhárom gyereket kibírja épségben és talán még tovább tudjuk adni valaki másnak, aki nem teheti meg, hogy játékokat vásároljon. És az anyaga, a minősége és ahogyan készült, szintén nem mindegy számomra. 
Ebben az esős időben is pont jó, mert szívesen elmélyülnek benne, ha már nem lehet kimenni bringázni.

Itt jön a képbe az Anya Paradicsom webbolt.
Még a télen egy gyönyörű fából készült játékot kaptunk Andris babának, ami egy készségfejlesztő(a picik kézügyességét megcélozandó) játék. Nagyon cuki kis dolog és tényleg minőségi!
Az általam támasztott mindenféle  kritériumomnak nagyon jól megfelelt. Azóta is szívesen vesszük elő. Sőt! Igaz pici babáknak formai berakó, de az én nagy cula csajszijaim is szívesen játszanak a cuki kis figurákkal, vonják be az ő kis szerepjátékaikba a csigát, vagy bármelyik figurát. Andrisnak is nagy sikerélményt biztosít az által, hogy a kis kezével be tudja tenni a megfelelő helyükre a figurákat. 
Nekem tetszik, hogy fából van, színes, nem túl bonyolult játék, ám mégis sokszor kerül elő, hol ezért, hol azért. Szeretem. ritka azon játékok száma, amire ezt ki merem jelenteni. Legszívesebben a fél házat összecsomagolnám és ki a kukába. 

 -Adta magát a dolog és kikérdeztem a tulajdonost , Nagy Mónikát is a munkájáról.
Miért kezdtél el ezzel foglalkozni? 
A pályámat pénzügyi területen kezdtem, az első kislányom születése előtt nyitottunk egy bababoltot. Angliából importáltunk új és használt termékeket, de sajnos itthonról nem tudtam irányítani.
A bolt után éreztem, hogy mindenképp szeretnék játékokkal foglalkozni a jövőben, de még nem tudtam, hogy merre visz az utam. Közben megszületett a második kislányunk is, így gondoltam ráérek még kitalálni. Én hiszek benne, hogy a lehetőségek megtalálják az embert, ha nagyon hisz benne és így is lett. Mikor a kicsi 5 hónapos volt, az Anya Paradicsom lehetősége elém állt, én pedig rögtön lecsaptam rá és azóta is szerelem. Minden játékbeszerzés, bontogatás, a mai napig a kedvenc elfoglaltságom és igazán boldoggá tesz, amikor pozitív vásárlói visszajelzéseket kapok.

-Miért tartod fontosnak, hogy egy játék fejlesszen is?
Nem szeretem a céltalan, agresszív viselkedésre nevelő játékokat, amiből most rengeteg van a piacon. Szerintem a gyerekek képességeinek a fejlesztésére a legjobb módszer a játék, még iskolás korban is, ha pedig jól válogatod össze, szeretni is fogja és még tanul is belőle. A komoly teszteléseken átesett, szakemberek által fejlesztett játékok segíthetik a gyermeket az élet számos területén, a szocializációtól kezdve, a logikus gondolkodáson át, a szépérzékig. Van, aki azt mondja, minden játék fejleszt, de én ebben nem hiszek, és itt nem arról van szó, hogy a gyermekeknek tonnaszám kell vásárolni a legtutibb készségfejlesztő játékokat, elég egy kis odafigyelés is. Hiszen pont a legegyszerűbb játékok fejlesztenek a legjobban, mint a gyurmázás, a labdázás, a hintázás. Erről a blogomban rendszeresen írok is.

-Mi a minőségi kitételek nálad, hogy bekerüljön egy játék hozzád?
Az első szempont a tartósság. Nincs annál rosszabb, és nagyobb csalódás a szülőnek és a gyermeknek is, ha egy játékkal csak 1 hétig tud játszani, mert 2 használat után tönkremegy. A másik, mivel főleg fajátékokat forgalmazok, az az, hogy a fa legyen szépen megmunkálva, igényesen összeragasztva. Az utóbbi időben pedig egyre több hangsúlyt fektetek az egyediségre és a cég gyártási filozófiájának vizsgálatára. Igyekszem olyan termékekkel feltölteni a „polcokat”, amik nem kaphatók minden boltban és a gyártó számára a környezettudatos gyártási technológia fontos szerepet tölt be.

-Személy szerint melyik a kedvenc játékod és miért?
Az összes termékemet nagyon szeretem, persze, ha ki kell emelnem, akkor azt kettő gyártóval tenném meg.
Az egyik a PlanToys, a másik pedig a Pojga.
A PlanToys-ban a teljesen egyedi játék design-on kívül a cégfilozófia, az, ami nagyon megfogott. Nem csak egyedülállóan környezettudatos technológiával gyártnak, de mindent elkövetnek, hogy ezt a felfogást átadják a következő generációnak is. Ez egy nagyon fontos küldetés.
A Pojga pedig egy erdélyi kis csoda. Amikor ránézek a játékokra a zöld fű, a csobogó patakok, az igazi érintetlen természet jut eszembe. Ráadásul tudom, hogy minden egyes játékot kézzel készítenek, egy pici kolozsvári műhelyben. Igazi, szívvel-lélekkel készülő játékok.

-Bemutatnád ezeket a csodákat bővebben is?



PlanToys

A PlanToys azon játékgyártók sorát gazdagítja, akik környezetbarát technológiával, a fahulladék maximális felhasználásával készítik termékeiket. Filozófiájuk, hogy a gyerekek annak a tudásnak birtokában nőjenek fel, hogy tiszteletben tartják a környezeti erőforrások megőrzését a jövő generációi számára. Játékai előállításának minden fázisa ebben a szellemben történik. A fahulladék maximális felhasználására törekszik, a maradékot biomassza erőműben hasznosítja villamos energia előállítására, amelyet nem csak a játéküzemben használnak fel, de még a környező falvakat is ellátják általa árammal.
A PlanToys dizájn-díjait hosszan sorolhatnánk, de ami ennél is fontosabb, hogy a kötelező EN 71 szabványon felül számos vizsgálatnak veti alá játékait, így minőségében maximálisan megbízhatsz.



Pojga
A Pojga azon kívül, hogy ellenállhatatlanul cuki játékokat készít, néhány specialitással is rendelkezik. Egyrészt többfajta faanyag összeolvasztása, különböző textíliák és gyapjú felhasználásával készíti termékeit. Másrészt hihetetlen kreativitással hozza ki az alternatív oktatási elvek keretei között a maximumot a gyerekjátékokból, fejlesztő eszközökből. A Pojga játékok kizárólag természetes anyagokból készülnek, nagy figyelmet fordítva rá, hogy a ragasztók, a festékek ne tartalmazzanak szintetikus, káros adalékanyagokat, ami egészségre veszélyes lehet vagy irritációt okozhat a gyerekeknél.



Djeco
A Magyarországon is közkedvelt Djeco márka több száz játékkal szerepel a játékpiacon. Mindegyik fejlesztő hatású a gyermekek képességeire, készségeire nézve, ehhez nagyon ragaszkodnak. A Djeco termékek minősége állandó, minden egyes darabot ellenőriznek. Kizárólag ISO minősített beszállítókkal működnek együtt. A játékokat az európai EN71, és a REACH biztonsági előírásai alapján vizsgálják.
A termékek a gyártás megkezdése előtt szigorú biztonsági vizsgálaton esnek át egy hivatalos, francia laboratóriumban. A minőséget pedig a gyártás során több ponton is ellenőrzik. Szállítás előtt a termékeket újra ellenőrzik, minden részletre kiterjedően.
A Djeco különlegessége, hogy a gyártók és forgalmazók telephelyeiken játszanak is a játékokkal, ezzel is ellenőrizve a termékeket használat közben. Ez csapatépítésnek, munkamorál növelőnek sem utolsó ötlet.

A bejegyzés termékleírást tartalmaz. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése