2018. október 18., csütörtök

Tél unalmasan? Dehogy!


#szponzorálttartalom

Ti mivel készültök a hosszú téli estékre? Mármint a hóember építésen és hógolyózáson kívül?Mert a gyerekeknek nagy buli a havas tájban barangolni, hócsatát vívni, szánkózni(nekem kevésbé, nem szeretem a hideget, havat, telet) és hasonlókat. 
Kell a friss levegőn is lenni olykor is, az biztos. De a nap nagy részében nem kivitelezhető, így valami más alternatív megoldással készülök nekik.
Mert bizony valahogy le kell kötnöm ezeket a kis lókötőimet. Már pár dolgot beszereztem, kaptunk is...
Szóval nem fogunk unatkozni.
Fogunk itthon táncolni, mondókázni, építeni, babázni, sütni és főzni, na meg még egy csomó dolgot.
De a képek beszéljenek helyettem.



Szép kis kupac. Mi? Így egyben nézve kicsit ijesztő is. Na de hamar el fognak kopni, a lányaimat ismerve.


Mesekönyvek, színezők, foglalkoztatók. 
Skolik Ágnes és Hollenczerné Balogh Ilona könyveivel az élen. Ágnes könyveit már nálam is megvehetitek!


Andrisnak mesekönyv, foglalkoztató kirakó, járművel színező, matricázó. Imádja a markolókat. Én a kis kezét ügyesítő dolgokért  rajongok. Ez a szép kirakó az Anya paradicsomtól érkezett.



Moniro mosolykáját látjátok még, amiről még szót kell majd ejtenem. Ő egy nevelést segítő táblácska. 

Számos mesekönyv érkezett a lányoknak a hideg téli estékre. Ezekről szép lassan írni is fogunk nektek. Nyáron a Könyvfeszten kaptuk a legtöbbet, de csak most tudunk időt szakítani majd rá. Főként a Móra kiadótól.


A Kreatívellátótól kaptunk cuki sablon és festékeket még a nyáron. Most újra előkerülnek majd. Aztán az Anda prezent nyílt napján szintén haza hoztak a csajok egy csomó sablon, ami kifestésre vár, mikor mamát meglátogattuk a munkahelyén. Ha megnézitek, felnőtt színezők is vannak a képen. Fumax kiadó és a partvonal kiadó jóvoltából. De van kötőtű és horgolótű is a képen. Ezekhez még alapanyagot kell beszereznem. Tervben van, hogy megpróbáljuk megtanulni. Talán nagyobb tűt is veszek és a varrás alapjait is megtanuljuk. Meg vágni fogunk sokat. Csak az után ne kellene annyit takarítani. Gyurma beszerzése még folyamatban szintén.
És ha valaki tud műanyag gumis karkötőkészletet, sikítson!
Nyáron nagyon élvezték lányok a karkötő készítést és hiába jártam be Tolnát, Baranyát, nem lelek sajnos sehol, csak a sima műanyag gumikat, összekötő kapcsot vagy egész készletet nem.





Ez az óriási kupac pedig az időhiányos, rendetlen anyukát várja olvasásra. Könyvtárik, kölcsön könyvek, az íróktól érkező szépségek és a kiadók recenziós példányai, na meg az ezer éve gyűjtögetett hatalmas kívánságlistám pár szereplője. Hiába, 3 gyerekkel már nem tudok úgy haladni az olvasásban, mint régebben. Kissé el vagyok maradva a régi havi átlagomtól. Fénykoromban 10-12 könyv lecsúszott egy hónap alatt. Most már 4-5 könyv és pár mesekönyvnél már azt mondom, jó hónapot zártam. De a könyvkupacok nem apadnak, hanem nőnek csak. Hamarosan hegyekben állnak majd itt. Valamit tennem kell!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése