2016. február 18., csütörtök

Járdák végtelen tengere


Próbáltál már babakocsival közlekedni?
Ha anya vagy apa(nagymama, nagypapa, bébiszitter, segítő testvér vagy barát vagy) akkor bizonyára igen.
Egy babakocsi lehet kicsi, széles, alacsony, nagyon magas.
Akármilyen drága is, nem tűri jól a döcögős, foghíjas járdákat. Kicsi kincsed benne fekszik és nézelődik vagy éppen alszik. Esetleg csak próbál, mert a rossz járdák, a sok vízelvezető, a gaz, a belógó sövény lehetetlenné teszi. Kirázza belőle a szuszt is.




Közben kerülgeted a szembe jövőt is. A másik kezed szorongatja  nagyobb csemetéd, mert azt tanulta, hogy "anya kezét mindig fogni kell". Nem beszélve a kerítéshez szaladó kutyákról, akik a frászt hozzák rád és a csemetédre is. Nem egyszer tapasztaltuk, hogy a kutya feje kiér a járda több mint közepéig és a babakocsit szaggatja, illetve tenné, ha nem lennél résen. Bevallom, nem merek a járdán közlekedni babakocsival. Ránk zúdult a hó a tetőről minap is. Szerencsére az ijedségen kívül nagyobb bajunk nem lett és lánykám sem csecsemő már. De mi lett volna ha...
Csöpögnek az ereszek. A fűnyíró sem áll meg, mert a kis gazdáját nem érdekli, hogy érkezünk. jól beterít friss fűvel, benzingőzzel.
De az éppen fát permetezőre is szóltam rá, hogy legyen szívesen leállítani, mert jövünk.
Most közlekedjünk az úton? Jön egy rendőr és megbüntet.
Ránk dudál az aktuális autós vagy letol az útról, elrepeszt mellettünk ezerrel és ránk okádja a füstjét.
Nem férünk be a boltokba. Ha meg igen, ránk szólnak, hogy a kocsit hagyjuk kint. Alszik a gyerekem. Most keltsem fel? Vagy hagyjam kint? Az üres babakocsit sem szívesen hagyom kint, mert kiszednek belőle cuccokat, lepisili a kóbor eb, ellopják...Nem hogy a babám, akit elvisznek, összefogdosnak, megharapja a kutya vagy leszarja a galamb...vagy vizualizáljatok ide bármi mást.
Kellj át az úttesten, a zebrán, Jobb esetben megvárod, míg közel s távol egy jármű sem lesz. elengedni nem fognak, az tuti fix! Az ritkább, mint a fehér holló!
Múltkoriban is a busz kedvesen megállt, hogy átmenjünk. Erre a mögötte lévő autó előzni kezdte és majd elvitte a babakocsim elejét a gyerekkel együtt. Jó hogy gyorsan reagálok és vissza húztam. Akkor most merjek átmenni vagy sem?




Mert a gyerek az jó dolog. csak élni nem teremtenek elég jó körülményeket nekik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése