2017. december 13., szerda

Anyukák, akik mertek nagyot álmodni- Bármitartó




- Anyuka vagy és dolgozó nő. Hogyan tudod a kettőt összeegyeztetni úgy, hogy ne menjen egyik se a másik rovására?
Bevallom, nehezen. Most mondhatnám, hogy napi 6-8 óra egyedüllét elég mindenre, hogy perfektül csinálok mindent, hogy sohasem felejtek el semmit, hogy ragyog a lakás. A valóság azonban más. Sokszor figyelmeztetnem is kell magamat, hogy álljak le. Ha tehetném, 0-24-ben ötletelnék. A gyermekem óvodás, így a legaktívabb természetesen akkor vagyok, amikor ő óvodában van. Szerencsére van egy támogató férjem, aki hagyja, hogy szabadon kibontakozzak, elárasszam a lakást a félkész kreálmányaimmal, és türelmesen végig hallgatja az ötlet cunamikat is, ha éppen arra van szükségem. Most ez egy ilyen időszak.

- Nagyon egyedi ötlet és termék a te kis vállalkozásod alanya. Honnan jött az ötlet?
Először jöttek a pólófonalból horgolt Bármitartók, majd egy idő után magamnak szerettem volna valamit kitalálni, ami egyedivé tesz a hasonló területen alkotók között, így született meg a Wood Stitch Collection horgolható fa alapok ötlete. Feltettem az első így készült darabomat a csoportomba, ahol nagyon szerették volna a csoporttagok is kipróbálni ezt a még inkább kreativitásra inspiráló horgolási módot. Az a legjobb benne, hogy a horgolható fa alapokat felhasználás előtt rengeteg technikával díszítheted, pl. festheted, pácolhatod, szalvéta technikázhatsz rá, gyakorlatilag mindent lehet vele, amit a fa felülete elbír. Hamar megszületett a márka is hozzá, azóta pedig folyamatosan gondolkodom az újdonságokon, és szerencsére záporoznak az ötletek.

- Milyen nehéz legyártani? Mennyi idő, míg egy elkészül?
A horgolható fa alapokat fizikailag nem én gyártom, hanem kapcsolatban vagyok egy nagyszerű és lelkiismeretes gyártóval. Ismerem a folyamatot, tudom, hogy ahhoz, hogy ilyen prémium minőségű, kézzel csiszolt és egyesével válogatott darabokat tudjak küldeni a vásárlóimnak, mennyi kihívással kellett szembenézni. Szerencsére a gyártóm osztozik a maximalista szemléletemben, és sokat szoktunk együtt is ötletelni.

- Mennyire nehéz vállalkozónak lenni a mai világban, érvényesülni nőként, anyaként?
Alapvetően nem gondolom, hogy nehezebb női vállalkozónak lenni, mint férfinak. Azt hiszem, ami nagyon fontos, az a tudatosság, a szó jó értelmében és az, hogy boldoggá tegyen az, amihez hozzákezdek. Az idő nekem a legnagyobb ellenségem, abból van a legkevesebb, és azt kell a legjobban beosztanom.  Át kell látni aznap, hogy mi a cél, és mi vezet oda, de sohasem szabad elfelejteni közben embernek maradni. Egy idő után pedig érzi az ember, hogy szeretne legalább egy kis szeletet visszaadni másoknak abból, amit ő kapott. Ezért jött létre a youtube csatornám, ahol több mint 30 ingyenes, érthető oktató videóm van a témában, vagy ezért kezdtem egy az Adj egy óra boldogságot! kampányt is, ahol más területen tevékenykedő kézműves alkotókkal horgolható fa óralapra közösen készítünk egy-egy órát, amit jótékony célra ajánlunk fel. A kampány kapcsán rengeteg nagyszerű alkotótárssal sikerült együttműködnöm. Legutóbb például Vámos Robival, a Táblácska alapítójával készítettünk egy ilyen órát, amit egy kiváló pedagógus fog megkapni.


                                                                                
-Szerinted mennyire divat kézimunkázni? Mennyire van jövője ezeknek a dolgoknak? Van létjogosultságuk, mint régen, mikor az anyuka, nagymama tanította a kislányt varrni, szőni, fonni?
Abszolút van létjogosultsága. Ezt igazolja pl.a 3000 fős facebook csoportom is, ahol aktív élet zajlik. Jó ide benézni, és látni, hogy ki milyen szép dolgot készített aznap, segíteni annak, akinek szüksége van rá, inspirálódni mások munkáiból. Az XL horgolás világa divatosabb, mint valaha. Az XL alatt értek minden olyan fonalat, ami a hagyományos fonalaknál jóval vastagabb, például a pólófonal is, ami az én nagy szerelmem. Ami a legjobb benne, az, hogy a munka szórakoztató vele és haladós. Tudom, hogy van, aki hónapokig horgol egy takarót vagy terítőt, ezért minden tiszteletem az övék, csodálom a türelmüket és az aprólékos munkájukat. Nekem azonban más utam van. Az az érdekes egyébként, hogy az idősebb generációból is egyre többen horgolnak pólófonalból.

- Milyen dolgokat lehet készíteni a WSC horgolható fa alapokból?
A legjobb benne, hogy szabadon dekorálható, de még egy szuper tulajdonsága van, mégpedig az, hogy síkban is használható. Vagyis nem csak kosarak és tárolók készülhetnek vele, hanem fali dekorációk, képek, órák, kopogtatók, és még ezernyi más dolog. Ki kell próbálni, függő lesz tőle az ember.

- Mesélj, mik a jövőre nézve a terveid?
Ez egy nagyon sűrű év volt, talán még nem is volt ilyen évem. Annyi új impulzus ért, hogy évekre tudok belőle töltődni. A következő sem ígérkezik csendesebbnek. Szeretném, ha beindulna a saját webshopom, ahol olyan dolgokhoz juthatnának a pólófonalas horgolás rajongói, amik kisszériás, prémium minőségű termékek. Szerencsére viszonteladók útján egyre több fizikai üzletben is megvásárolhatók a fa alapok, szeretném, ha ezen boltok száma is folyamatosan bővülne. Ezeken kívül van egy dédelgetett, titkos vágyam, ami hosszú távú projekt, rengeteg munkával jár, de a végeredmény megér minden percet. Meg persze rengeteget szeretnék horgolni és sok-sok új oktató videót is fogok készíteni. 
Elérhetőségek:
Bármitartó facebook oldal: https://www.facebook.com/barmitarto/
Pólófonalazz velünk! csoport: https://www.facebook.com/groups/polofonalazzvelunk/
A horgolható fa alapok kínálatát itt lehet megtekinteni: www.barmitarto.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése