2018. március 26., hétfő

Medencézik a család


  A bejegyzés reklámot tartalmaz, fizetett hirdetés. 



Gyerkőcök imádnak fürdeni, medencézni, pacsálni, uszodába menni. Egyszóval mindent szeretnek, ami a vízzel kapcsolatos. Sajnos ritkán tudjuk megtenni, idő hiányában, messzeség és a fránya anyagiak miatt is, hogy elutazzunk egy egész napos fürdőzésre, közelünkben pedig nem nagyon van. A nagycsaládos jegyek is eléggé el vannak szállva. És akkor még csak a jegyek áráról beszéltünk, az egyéb költségekről nem. Én pedig nem szívesen fürdőzöm mini kis fürdőruhában mások előtt. Régen is gátlásos voltam, hát még most, szülések után. Ráadásul három gyerekre figyelni millió ember között, nem túl egyszerű. A fertőzések. Időjárás. Annyi dolgot föl tudnék hozni ellene. Jó lenne ezeket kiküszöbölni úgy, hogy lányok fürdőzése is meglegyen azért.
Annyira jó lenne egy medence itthonra.
Csakhogy a kisebb, felfújható fajtákat minden évben "megesszük" valahogy. 
Hol a cica karmolja ki, majd a gyerekek tevékenységét nem bírja, kinőjük a méretet, elöregszik az anyaga...
A víz minőségét fenntartani sem könnyű feladat. Újra és újra feltöltögetni vízzel pedig nem gazdaságos anyagilag és saját erőforrás ügyileg sem.
Kellene valami megoldás. Valami tartós, valami nagyobb. Igazi kerti medence, a nem felfújható fajtából.
Ez az! Akkor legyen saját kerti medencénk.
Adott egy hatalmas udvar, kihasználatlanul. Ennek a feltételnek megfelelünk.
Ki is néztem egyet, amire férj is rábólintott. 
Cuki, nem túl kicsi, nem túl nagy. Megterveztem a méreten túl a helyéig, a külalakját is. Minden egyes részét. Már látom magam előtt, milyen szép lesz
A kivitelezéstől viszont félek. 
Ezer kérdésem van.
Ki fogja nekem kiásni, beletenni a medencét, elkészíteni szépre a terepet a medence körül is? 
Mennyire lesz tartós? 
Hogyan fogom megoldani, hogy ne essen bele egyik gyerek sem, figyelmetlenség miatt?
Milyen szűrő kell bele? 
Mi kell hozzá, hogy tiszta maradjon? 
Milyen szerek kellenek bele? 
Mivel takarom le télen?
Miképpen védjem az időjárás viszontagságaitól?
Mennyi víz kell bele, és hogy kerül majd oda?
Ki fog ezekre válaszolni nekem?
Aztán megérkeznek. 
Felmérik a terepet és minden kérdésemre választ kapok szép lassan. Eltűnnek a kételyeim.
Második körben, mikor újra jönnek megkezdődnek a munkálatok. Ásnak, vájnak, fúrtnak, faragnak, gereblyéznek, beemelnek, egyengetnek, szerelnek… Csak a cseresznyefánkra vigyázzanak! Jó nagy kupi kerekedik belőle napokig, vizionálom magam előtt. Szerencsére nem lesz igazam. Profizmussal, gyorsan haladnak, vigyáznak mindenre.
Végre medence formája van. Lassan vízzel is telítődik. 
Bele került a szűrő és mindenféle kényelmi berendezés, hogy ilyen is maradjon, ne zöld, algás kacsaúsztató váljon belőle egy idő után. De jó, hogy nem kell, hogy fájjon a fejem, mit és hogyan. Világos útmutató kerül a kezembe.
Egy igazi, csillogó-villogó medence. Az én kertemben.
Gyerekek alig bírják türtőztetni maguk, rögtön ugranának a medencébe! Még egy kicsi türelemre intettem őket.
Másnap csodás napot töltünk el a vízben. Kellően lefáradtak az én kis vízicsibéim, hableányaim. Volt itt sikongatás, kacaj. Ez a legszebb hang anya fülének kerek e világon. Végre én sem azt néztem, hogy ki lát fürdőruhában és mit szól. Nem kellett osztoznom millió emberrel egy piciny területen. Utazni sem kellett. Enni is akkor ettek a gyerekek, mikor megéheztek. Már csak egy probléma van. Hogyan fogom kiszedni őket a medencéből, mielőtt uszonyuk nőne? Igazi élményeket szereztünk. Mindent megért ez a nap.

Csörög az óra. Már megint reggel van? Kinézek az ablakon. Pont a cseresznyefánkra látok. Sajnos a medence nincs ott. Egy álom volt. Nagyon szép álom.
Pedig akár igaz is lehetne. Erősen elgondolkodom azon, hogy veszünk egy medencét. Egy hét nyaralást sem úszunk meg olcsóbban és ez tartós, egész évben igénybe vehető, csak a miénk. Számos előnyt fel tudok sorolni. Már csak az ár a kérdés. Vajon megfizethető?

A Polimedence cégtől minden kérdésemre választ kaphatok. Pont egy ilyen cég. Gyors, egyszerű, megfizethető ár a maga kategóriájában. Egyedi, külön méretekre is legyártatható épített medence, beszereléstől a gépiesítésig.
Te megrendeled (akár nagy medence akcióval), ők pedig megcsinálják az álmod teljesen készre. Ráadásul környezetbarát anyagokkal dolgoznak, ami számomra fontos! Nem kell törnöm a fejem, hogy mivel tisztítsam a kerti medencét, hogyan szállítsam haza, mi kell bele, hogyan óvjam meg. Mindent megoldanak helyettem.

Egy kis bemutatkozás a cégtől:
Medencéink egytől egyig kültéri műanyag medencék. Környezetbarát, polipropilén anyagból gyártjuk őket, melyet Németországból szerzünk be. Termékünk a környezetvédelmi előírásoknak megfelel, nem bomlik, nem oldódik ki az anyaga a vízben, akár élelmiszertárolásra is alkalmas (használják is csomagolásokhoz).
A kültéri medence ellenáll az UV-nek, fagyálló, hőálló.  Élettartama minimum 15 év, de ezt követően is könnyen javítható, felújítható. Aki esetleg el szeretné bontani, annak a medencéjét átvesszük és újrahasznosítjuk.
Speciális acélmerevítéseket illesztünk a medence falához, hogy ne kelljen a helyszínen a telepítés során betonozni az oldalfalakat. Így gyorsan elkészül. A kerti medencét 2 nap alatt telepítjük, közben megóvjuk a kertet és könnyebb a későbbi javítás is.
Kiszállítjuk egészben, gépészeti egységekkel összeszerelve, és elhelyezzük az előzetesen kiásott gödörbe, visszatöltjük az oldalak mentén zúzott kővel, és egyúttal felengedjük vízzel és kész is. Adunk egy részletes útmutatót is hozzá, ami tartalmazza a medencekezelés és gondozás részleteit, de vezetünk szakmai blogot és Facebook csoportot is fenntartunk, ahol szintén segítjük az érdeklődőket és medencetulajdonosokat.
Ha valaki medencevásárláson gondolkozik, akkor a Polimedence kerti medence a legjobb választás: https://polimedence.hu






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése