2018. április 24., kedd

Iskolatáska keresésben


Hamarosan nálunk is aktuális az iskolatáska, tolltartó, füzetek, színes ceruzák kérdésköre. Az iskolatáska, ami a legfontosabb, hiszen ez a legdrágább és legnagyobb tétel. Jobb esetben az ember nem egy évre veszi.
Azt sem tudtam, mi alapján, hogyan is válasszuk ki a nekünk megfelelőt. 
Annyi elvárásom volt, hogy tartós legyen, szép és praktikus, nem túl nehéz. Azt hiszem, ez nem túl sok elvárás.
De millió iskolatáska van és az árak is a csillagos eget verhetik.
Végül megtaláltuk a megfelelőt.
Ezen az iskolatáskán át mutatom be, hogy mire érdemes figyelni, ha táskát vásárolunk. A táskát a Topgal bocsátotta a rendelkezésünkre. Kislányom kiválaszthatta a kedvencét. Neki ugye mi volt a fontos, hogy mutatós legyen.:)



-A táska anyaga:

Figyeljünk arra, hogy a táska könnyen tisztítható legyen. Nem mindegy, milyen az anyaga. Nem mindegy, hogy a táska alján van-e lemosható műanyag rész vagy lábak. Ha világos, nem mosható az alja, akkor képzeljük el, hogy fog kinézni két hónap múlva, mindennapos használat után...
Beázik-e vagy sem. Ha megszívja magát vízzel, akkor könnyen kiszárad-e vagy sem. Van-e hozzá vízhatlan tartozék vagy a külső kialakítása olyan-e egyáltalán.

 -Szín:
Jellegzetes, színes, mintás legyen, hogy a gyermek könnyen meg tudja különböztetni a többiekétől. Jó ha van benne egy kis címke, ahová a nevét, címét be tudjuk írni, elvesztés esetén.
Szuper plusz pont, ha fényvisszaverő csík van rajta az autósok számára. Ha színes, erős színnel rendelkező táskát választunk, akkor az autósoknak még könnyebb észrevenni a legkisebbet, mikor hazafelé vándorol gyalogosan vagy kerékpárral. Nem mellesleg mi is könnyebben kiszúrhatjuk a tömegből. Persze olyan mintásat válasszunk, amit a gyermek szeretne, hiszen ő fogja viselni.
Mondjuk itt megjegyezném, hogy az épp aktuális mesefigura hősös táskát tuti imádni fogja. Na de meddig? Ha hosszabb időre vesszük a táskát, akkor figyeljünk erre is. Az első évben még cuki a Minnie egér és Jégvarázs figurák, Verdák, Hercegnők, Pókember de lehet, hogy egy év múlva már cikinek fogja tartani a gyerkőc és szabadulna tőle. Szóval kompromisszumokkal próbáljuk a gyermeket inkább univerzális minta felé terelni.



- Varrás:
Erős legyen az anyaga, tartós a varrás. Nézzük át jó alaposan a varrását. Ha már most feslik, szalad föl a cérna, akkor meddig bírja majd vajon a gyűrődést?Kb. semeddig. Dobálva lesz, leesik, húzni-vonni fogják. Strapabírás nagyon fontos!

- A táska kialakítása: 
Figyeljünk rá, hogy állítható legyen a vállpántja. Kipárnázott. Kézben is vihető legyen, kell a fogantyú is. 
Megoszlanak a vélemények a dobozos kialakítású táska és a sima között, hogy gurulós legyen vagy sem. Ez szintén egy fontos szempont. Mindegyik mellett és ellen is vannak érvek. A dobozos táskába nem gyűrődnek a füzetek, könyvek. Könnyebb megtalálni dolgokat benne. Viszont annyival nehezebb, merevebb. Sok gyereknek nehezebb lehet fölvenni, cipelni. Guruljon? Ha sok a lépcső, akkor inkább hátrány. Ha viszont nehéz és messzire kell cipelni, akkor a gurulós előny lehet. Szóval mindenki magukhoz mérten válasszon táska fajtát.
Ami biztos, hogy a táska hátának kialakítása fontos. Kell a párnázottság. Kell a gerincnek a védelem. A vállpánt is jól párnázott legyen, hogy ne vágjon be.



- Méret, súly:
Nem a méret a lényeg?Dehogynem! Iskolatáskában nagyon.
Az egyik legfontosabb a táskánál, hogy ne legyen nehéz. Sok iskolatáskát visszatettem a helyére inkább, mert üres állapotban is nehéz volt, nekem. Nemhogy egy pici gyereknek, ráadásul megrakva millió könyvvel... 
Nem mindegy, hogy mennyi cuccot bír el, de az sem mindegy, hogy milyen nehéz. A táska mérete is fontos. Némelyik egy igazi ház felszerelését is elbírná. Elnéztem a cingár, magas kislánykámat a hatalmas táskával és nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek. Ki sem látszott alóla. Olyan hatalmasnak tűnt a táska. De ellenkezőjét is tapasztaltuk próba közben. Iskolatáskának volt hirdetve, de három füzetnél több nem fért volna el benne. Akkor hová tesszük a nagy alakú atlaszt, könyveket? Nézzünk méretet is! Mérjünk le pár nagyobb alakú könyvet, füzetet. Nézzük meg hogy az beférne vagy sem. Mert a cél ezek a könyvek, füzetek hordása. Beleférjen azért, nem dísznek van a táska.



- Egyebek:
Nézzük meg alaposan a kapcsokat, zárakat, cipzárokat is, hogy jól rá vannak-e varrva, nem hiányos-e a cipzár fogazata, könnyen nyílik-e. 
Legyen több rekeszes, mert akkor könnyebben megtalálja a gyerkőc a füzeteit, tolltartóját és nem kell keresgélni. Jó ha vannak egyéb zsebek is, ahová az italát, uzsonnáját tudja tenni. Így elkerülhetőek az apróbb balesetek, mint a több napig bent felejtett szendvics, a kifolyt üdítő...



- Kiegészítők: 
Mint tolltartó, kulacs, esővédő, esernyő, torna és tisztasági zsák, pénztárca, uzsonnás doboz...
Millió dologgal tehetjük szebbé, jobbá, könnyebbé az iskolatáskát viselő személy mindennapjait. Jó ha egységes mintával rendelkezik, mint a táska. Annyira szép, mikor minden egyforma, látszik, hogy összetartoznak. Kevésbé szedett-vedett. 



És akkor nézzük a mi táskánk. Üresen csak 0.88 kg, ám 7 kilót játszi könnyedséggel elbír!

39×19×28 a mérete. Kipróbáltam a legnagyobb mesekönyvünk is bele fér. Több adag másik mesekönyvvel egyetemben.
Anyaga poliészter, így könnyen mosható, elmosható és mégis erős. Víztaszító anyaga van.
Az alja Topdura anyagból készül plusz lábakkal. 



Emlékeim szerint nekem mindig alul szakadtak ki a táskáim, a füzetek, könyvek sarkaitól, a vonalzótól, körzőtől, kiesett ceruzák hegyétől. Ez most tuti nem fog bekövetkezni lánykámnál majd. Mellkas pántja növeli a táska stabilitását a háton. A vállpántok szabadon lógó végébe egy mágnest van, mellyel könnyedén felcsatolhatja a szabadon lógó végeket a gyermek. Kulcstartó karabiner, ami a zsebben található.  Innivaló tárolására ideális oldalsó zseb, mely üresen egy cipzárral elrejthető. A fényvisszaverő elemek. 
Praktikus hurok, mely lehetővé teszi a táska felakasztását az iskolapadra. 
Azt hiszem, az én kívánságaimnak tökéletesen megfelelt. Reméljük Danci sokáig fogja hordani és szeretni.


Na de hová röpült el ez a majdnem 7 év? Már iskolába megy. Pedig most volt még csak kisbaba. Én még visszatartanám. De ő már olvasna, írna, számolna. Hagynom kell röpülni, érvényesülni. Felnő az én kisbabám.


Hamarosan videóval is készülünk nektek, ahol élőben megmutatjuk Dancival ezt az iskolatáskát és előnyeit. Mire figyeljetek vásárlás közben. Milyen szempontokat vegyetek figyelembe...


A bejegyzés szponzora a Topgal volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése