2018. május 30., szerda

Anyukák, akik mertek nagyot álmodni-Pamexphoto


Egy igazán eredeti és izgalmas fotóssal ismerkedtem meg a minap a neten. Számos érdekes beállítása, képe megfogott. Jót beszélgettünk, ami sok dologra rávilágította önmagammal kapcsolatban is. Így biztos voltam benne, hogy egy klassz interjút vele nem szalasztok el. Íme. Fogadjátok sok szeretettel Balajti Mariannt és a nagyszerű gondolatait!
- Mi a foglalkozásod?
Storytelling marketing fotós és a másik nagy szerelem a Glamour lélek fotózás  (De természetesen kreatív esküvőket is vállalok, bár évente maximum 5 esküvőt).

- Miért szereted, amit csinálsz? Mit ad neked?
Mindent!
Sok olyan –mikro, -kis és középvállalkozás vagy egyéni vállalkozó van, aki nem engedheti meg magának sajnos, hogy több millió forintos marketing keretből gazdálkodjon, ilyenkor megkeresnek és valami igazán látványos, esetekben már-már gerilla marketinget találunk ki, storytellinget különben nem lenne képes a nagy multik mellett érvényesülni. A storytelling egy olyan eszköz a vállalkozások kezében, amivel, érzelemmel tölthetik meg a hirdetést és ezt a vásárlók megérzik, honoráljak.
Imádom, amikor visszajelzést kapok a cégektől, mert ő sikerei az Én boldogságom.

Ezen kívül a másik nagy szerelmem a Lélek fotózás. Nagyon sok nő küzd önértékelési problémával, sajnos a mai világ 3x annyi feladatott ad egy nőnek, mint régen és minden helyzetben tökéletesen meg kell felelni az irracionális elvárásoknak. Csodával határos módon nagyon sok nőnek sikerül is. Ez viszont fárasztó, nehéz, így aztán jönnek a szürke hétköznapok és elfelejtünk a gyerekek, háztartás, munka mellett Nő lenni. Ha látunk, egy szép képet valami sztárról hajlamosak vagyunk, azt hinni mi sosem lennénk ilyen szépek. Hiszen örülünk, ha reggel a gyerekek ébresztése és az első kávé között feldobtunk egy kis sminket.  Hatalmas tévedés. Feltett szándékom hogy a „hétköznapi” (csúnya szó, mert nincs ilyen) Nő lássa magát legalább egyszer úgy, hogy milyen lenne, ha híres sztár lenne. Profi smink és frizura, fotózás és retusálás. Receptre írnám fel minden nőnek évente. Fotózás alatt látszik, ahogy változik a lelkük, felszabadulnak, megértik, hogy csodálatosak. Az elkészült képek láttán rengetegszer előfordul, hogy megöleltek vagy elsírták magukat.
Minden Nőnek tudni kell, hogy Ő is gyönyörű!




- Nagyon egyedi beállítások, témák készülnek nálad fotózás közben. Miért szereted az eredetiséget?
Kisgyerekként is túl sok volt a fantáziám, nem tudok más lenni. Amikor sablon dolgot kell csinálni az olyan mintha hátra kötött kézzel, lábbal kellene futóversenyben részt venni. Minden nő és minden cég egyedi, mindenki megérdemli, hogy egyedit is kapjon. Nem vagyunk tömegcikkek.

- Szerinted egy jó fotózás mit tud adni az alanyának a fotókon kívül?
Ha a lélek fotózásra gondolok, akkor felsorolni is nehéz. Egy nő akkor teljesít, jól ha elég önbizalma van. Nézz meg egy Anyát aki tele van önbizalommal sokkal türelmesebb, játékosabb. Nézd meg a munkahelyén, ha egy nő tele van önbizalommal, sokkal kimagaslóbb a teljesítménye, feleségnek is sokkal jobb, ha egyezséges a lelke. Elengedhetetlen része az életnek.
Egy ilyen sorozat rengeteget számít az önbecsülésünknek. Egy ilyen sorozat után, amikor a magazinok oldalán meglát egy fényképet valami hírességről már az jut eszébe „Oh ettől a piros melltartós képem sokkal jobb” míg a fényképezés előtt azt hitte ő sosem lenne ilyen.
Hitet, önbizalmat, új erőt ad minden nőnek!

- Milyen egy jó fotó alany? Van ilyen?
Nincs. Sokszor azt hiszik az a jó, aki csont sovány, ez téves feltevés. Nem baj, ha valaki extrém vékony, mert nekik is lehet olyan beállításokat találni, ami csodás eredményt hoz ahogy a plusz kilók sem okoznak gondot egy ilyen fotózáson. A legnagyobb hiba, amikor vágyik rá egy nő és hallogatja, majd ha lefogytam, majd ha … Nem szabad. Meg kell élni a pillanatot.
Aki úgy érzi, nem tudna le vetkőzni a kamera előtt az is téved. Női fotós vagyok, csak ketten vagyunk a műteremben és beszélgetünk, nem futószalag, ráérünk. Először inkább barátnő leszek és utána fotós éppen azért, hogy a lelkét mutassa meg, különben élettelen képeket készítenék. (biztos mindenki látott már olyan képet, ami szép volt, de mégsem volt az igazi, tökéletes volt a modell, de nem volt jó mégsem, ott nincs lélek és ezt érezni lehet)




- Milyen szerinted egy ideális fotózás, helyszín?
Az ahol az ügyfél el tudja engedni magát. Fotóztam fél aktot homok bányában, erdőben is volt rá példa és volt, aki a saját házában szerette volna. Nekem az a feladatom, hogy a lehető legjobbat hozzam ki a helyzetből. Elmondhatom a véleményem, de minden esetben az ügyfél dönt.

- Milyen elképzelésed nem lett még megvalósítva? Amit nagyon is szeretnél?
Szerettem volna egy tartósan beteg gyerekeket felkaroló fotózást csinálni, de sajnos az egészségügy nehéz dió, szinte feltörhetetlen, nem lehet bejutni. Olyan szépen megálmodtam. Iciri-piciri gyerekek, akik bent vannak régóta, szülöknek kisebb gondjuk is nagyobb, minthogy fotózásra gondoljanak, én leszervezek mindent. Előre kifaggatom, őket mi szeretne lenni a kis csöpp (énekesnő, hercegnő, tündér, film sztár, katona, tűzoltó, szuperhős) minden kelléket, sminkest beviszek és ingyen kapnak a szülök pár képet. Még a cégem nevét sem akartam elárulni, nem akarok belőle reklámot, semmit, csak látni a csillogó szemeket. Sajnos nem találtam eddig meg azt az egészségügyi intézet vezetőt, aki ebben partner lenne.
Hátha ez is sikerül egyszer. Nem adom fel.




- Ki lenne az az ember, akit nagyon szívesen lefotóznál, ha választhatnál?
Minden nő, jó ez nem egy személy, de nincs ilyen.

- Miért válasszanak téged az emberek. Miben más nálad egy fotózás?
Szerintem érzik a szeretetet. Őszintén érdekelnek az emberek és a sorsuk. A szívemet, lelkemet teszem bele, hogy érezhessem a boldogságukat.
Ahogy a cégek is azért választanak, mert érzik, hogy sajátomnak érzem és nem csak egy munka.

- A fotózás számodra nem csak munka, hanem szerelem is? 
Maximálisan.
A lélek fotózás arról szól, hogy adhatok a csodámból másoknak. Megoszthatom az érzést, önbizalmat. Mámoritó adni ebből másoknak és látni, hogy ettől boldogabbak.
A storytelling céges fotózás pedig nem más, mint a kreativitás netovábbja, ami a gyerekkoromból tőr fel elemi erővel.




Mariann munkáit itt megtalálhatjátok: http://pamexphoto.com/storytelling-neked/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése