2018. június 9., szombat

Új kaland


                                  Topgal iskolatáska(Szponzorált tartalom)

Június van. Egy új kaland kezdődik az életünkben. Nagylányom elballagott az oviból és iskolás lesz. Ez egy igazi 8 évig tartó kaland, ami tele van izgalommal, munkával, könnyekkel, kacagással, tanulással, fáradsággal majd. Kalandunk. Mert nekem is új lesz. Nem én élem meg a dolgokat, hanem csak partvonalról szemlélhetem a dolgokat. Neki pedig rengeteg tapasztalás.



Megint eltelt egy év. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan megy az idő. Nagylány már, nem az én kicsikém. Előtte az élet, ami kihívásokkal teli. Nem tudok nem gondolni az én iskolás éveimre, amik nem csak csupa jóként élnek bennem. Annyira szeretném megóvni a gondoktól, könnyektől. De kell a tapasztalás. El kell engednem a kezét, hogy ő élje meg a dolgokat. Útmutatással, meséléssel, azzal, hogy mellette állok, csak ezekkel tudok segíteni majd. Nem vehetem át a bánatát, a rengeteg fáradságos órát tőle. A bántásokat. De vele örülhetek a jó jegyeknek, sikereknek, a kirándulásoknak, a barátnőknek, az első kis szerelmeknek majd. 
Nem tudom, mennyire leszek megengedő szülő. Remélem elmond majd mindent. Megosztja majd velem örömét és bánatát is. Remélem, nem tapasztal majd sok negatív dolgot, mint az elnyomás, kivételezés, bántás, erőszak, kudarc..
Ő az én kicsikém. Az is marad örökre. Reményeim szerint sok jó tapasztalatot szerez majd, amik jó felé formálják majd. Más világ van már, mint az én gyermekkoromban. Teljesen más dolgok lesznek fontosak a számára. Mások a követelmények. De azért szeretnék segíteni majd neki. 
Kívánom, hogy sose féljen haza jönni és elmondani, ha valamiben kudarcot vallott vagy nem sikerült jó jegyet szereznie. Remélem sütkérezhetek majd a jóságában, a boldogságában, mikor olyan dolgot ér el, amit nagyon szeretne. Kíváncsian várom, hogy milyen tantárgyak fognak tetszeni neki és milyen emberré teszi majd az élet, a tapasztalás, az iskola. Várom, milyen témák, munka felé fog orientálódni. Milyen emberke lesz ebből a kicsi lányból. Már most látom(kissé elfogultan talán), hogy okos nagylány lesz, tele életkedvvel és daccal is. Erős nő lesz. Érdekelni fogja az élet sokféle területe. Izgalmas munkát fog választani, ami nem leköti, hanem felemeli. 
Hogy minek tudnám elképzelni? Tanárként vagy óvónőként, gyermekorvosként talán. De az is lehet, hogy édesapja vállalkozását viszi majd tovább. Szereti az embereket, foglalkozik velük. Lételeme a megfelelés, így nagyon remélem a maximalizmusa és ez, nem fogja kétségbe kergetni néha. Vágyik az elismerésre és az emberek figyelmére. Színésznő lesz talán. 
Ki tudja. Majd kiderül a 8 év alatt.

Kicsi lány, kívánom, hogy izgalmas, boldog 8 év várjon rád!
Legyenek kedvenceid a betűk, az olvasás és írás. Üdvözöld jó kedvvel a számokat, a földrajzot, a történelmet. Merj tesiórán kötelet mászni(nem úgy, mint én). Sajátítsd el a németet, angolt, hogy könnyebben boldogulj. Legyenek közepes vagy jó jegyeid. Merd követni az álmaidat! Továbbtanulásban válassz kedvedre iskolát majd, ne gátoljon anyagi vagy bármi más benne. Válassz olyan munkát, ami boldoggá tesz és ki tudsz benne teljesedni!
Közben szeress, barátkozz, élj, mosolyogj, tapasztalj sokat!
És ha ezt visszaolvassuk 8 év múlva közösen, csupa jó kívánságom valóra válásáról tudj beszámolni. 

Ígérem itt leszek neked mindig és mindenkor!


Ruha: Bon-Prix(Szponzorált tartalom)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése