2018. szeptember 4., kedd

Anyák sorsa ilyenkor...



                                  Táska:Moniro-Mombag

Van olyan, hogy egy szülő nem "iskolaérett"? Mert ha igen, akkor én bele tartozom a csoportba mindenképpen.
Második nap elkésünk...
Két nap alatt nem sikerült beborítanom minden füzetet, könyvet.
Tegnap ez, ma az maradt el.
Elvileg megvettem mindent a kapott listáról, gyakorlatilag hol ez, hol az hiányzik.

Az megvan, mikor a két szülő rögtönzött technikaórát tart otthon, este 9 után, míg a három gyerek kering körülötte és amit érnek, visznek, pedig aludniuk kellene már?

Hogy a fenébe kell ezt a matricát ráragasztani? A füzetre vagy a borítóra tegyük? Ez a borító miért nem jó rá? A fene. Legalább egységes méretűek lennének azok a fránya tankönyvek! Ennek a füzetnek hol a sarka? Ja, hogy ez ilyen. Elfogyott? Hiszen vettél egy csomót? De, csak pont azt nem, eleget! Ez van. 

Lesz ez jobb?
Mi is iskola érettek leszünk remélem szép lassan! 
Kislányom pedig nemes egyszerűséggel közölte, hogy nem tanultak semmit, csak daloltak, zenét hallgattak. Semmit nem tanultak! Tisztára ki volt akadva. Legalább az ABC-t megtanulták volna vagy mást. Szerintem ő úgy gondolta, hogy minimum az első héten már írni, olvasni tud majd. Remélem beéri a lassabb technikával is azért.

Döcögősen, de majd csak beindul. Megszokjuk, bele rázódunk, túl éljük. Igaz én öregedtem a két nap alatt 10 évet minimum, de holnapra egyet legalábbis biztosan.

Két napja nincs időm a seggemre érkezni, se ebédelni. Kávét döntögetem, de minimum pálinka kellene. 
Listázok, jegyzetelek, leírok, ragasztok, matricázok, csomagolok, dobozolok, zsákolok...
A táskám mindig tele mindenfélével.
Ha látsz egy álmos, teli, rózsaszín zsákos, Mombag feliratos nőt, ne aggódj, csak anyuka. Fáradt, nyűgös, rohan. Mosolyogj rá és kész.

Ilyen az anyák helyzete szeptemberben...
Mindenkinek kitartást kívánok! Majd bele jövünk jeligével:)

2 megjegyzés:

  1. Őszintén kérdezem: szerinted létezik anyuka akinek ez könnyen és rutinosan és ügyesen és lazán... megy? Nagyon nagy váltás az iskoka az ovihoz képest. De ennyire azért nem szabad ráfeszülni, hogy minden idődet kitöltse. És aki dolgozik az szerinted első nap becsomagolja a könyveket? Dehogy. Saját példám, hogy ráér az hétvégén nyugiba. Úgyis mindenhova ragad az a fólia csak szépen a könyvre nem. 😀
    Aztán meg egy év múlva úgyis rutinos leszel. 😉
    Tényleg nem értem ezt az agyonhajszolt meg nyűgös iskolakezdést se nálad se másnál.
    Ha jó tanítónénitek van meg te se feszülsz be minden apróságon akkor igenis az iskola eszméletlen jó hely tud lenni. 👍

    VálaszTörlés
  2. Szerencsére kedves, segítőkész tanárnénit kaptunk. Türelmes a szülőkkel is, hogy még nincs meg minden, nincsenek becsomagolva a dolgok...Én azt hittem mindenkinek flottul megy, csak én szenvedek az oda nem ragadó dolgokra, ahová kéne, de sokan írtak, hogy ők is. Jelentem nem vagyok UFó:)

    VálaszTörlés