2018. szeptember 13., csütörtök

MiNik-Játszva okosodunk mi is!




Játékok garmadája kerül hozzánk és végül érdeklődés hiányában tovább. Nem szeretek semmit kidobni, így bababörzén eladjuk, továbbadjuk ismerős gyerekeknek, rászorulóknak, vagy a kórház gyermekosztályának.
Számos népszerű játék, baba került így új családjához, amit kicsit azért bánok. Nem egyszerű ajándékot, megfelelő játékot venni még a saját csemetéidnek sem. Könnyű félre nyúlni, az biztos. De akkora csalódás, hogy egy játék nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket.

Márpedig ha nem fogja meg rögtön a gyerekeimet, ha első használatra nem varázsolja el őket, akkor többet hiába próbálkozok vele, nem lesz nyerő és kedvenc játék. 
Nem szeretem, ha itthon porosodnak csak a polcon és senki sem használja őket. Egy játék arra való, hogy játszanak vele.

/A mi generációnk hibája a bőség zavara azt hiszem. Elhalmozzuk a gyerekeket mindenféle reklámozott játékkal, ami aztán nem váltja be a reményeket és jobb esetben a polcon, rosszabb esetben a kukában landol. Régen nem hiszem hogy a 2 féle csuhé baba és a labda, pár faragott bábú mellett volt ilyen szenvedés, kidobálás, pazarlás. Nem kellett agyalni, milyen játékot vegyünk és az jó lesz-e, elég fejlesztő-e. De valljuk be, melyik szülő az, aki nem adna meg mindent csemetéjének?/


A plüssök, babák, kockák, építők, társasok is lefoglalják ideig-óráig a gyerkőceimet, de talán a kézműves játékok és alkotáshoz, rajzoláshoz használatos dolgok jobban, hamarabb el is kopnak. Hozzám is közelebb áll, hogy közösen leülünk gyurmázni, rajzolni, ha épp nem aktívan vagyunk együtt, mint a séta, bicózás. A társasokat sem használjuk még túl gyakran, sajnálatomra. Öcsink nem túl együttműködő hozzá. De most egy nagyszerű áthidaló megoldást kaptunk egy cuki táska személyében.



Nemrégiben egy igazi ötletes, kézzel készült, kézműves játék táskát kaptunk a MiNik jóvoltából. Egy igazi adu ász! Egy táskában több játék található egyszerre. Könnyen magával viheti az ember orvoshoz, utazáshoz, nyaralásra.
Mindhárom gyerek együtt is tud vele játszani vagy egymaga.
A legkisebb is elmolyol vele, bár nem neki valók még annyira a benne rejlő "meglepetések". Ennek ellenére élvezi.


Nagylánykám még szívesen használja, neki sem "babás". Egy gyurmázás, rajzolás, kirakó olyan játék, amit nem lehet kinőni szerintem.

Középsőkém pedig az igazi célközönség. 


Játszva tanít, kézügyességet fejleszt. Egyszerű, ötletes játékok találhatóak benne. Olyan, "ez miért nem jutott eszembe" típusú dolgok, amihez pár alapanyag és kis kézügyesség kell, na és persze az ötlet maga.


Talán a legjobb az egészben az, hogy semmi fakszni, semmi milliós játék nincs benne. A maga egyszerűségében, színességében, aranyos játékok találhatóak  egybefűzve. Bővíthető, cserélhető, életkorra alakítható. Könnyen magunkkal tudjuk vinni. Sok újrahasznosított alapanyag található benne. Tényleg kényszer nélkül, játszva fejleszti a kézügyességük, színeket tanít...


Ez egy olyan játék, ami szerintem óvodákban, fejlesztő helyeken, játszóházakban, kórházakban, orvosi várókban, gyerekbarát szálláshelyeken, éttermekben is megállná a helyét, nem csak itthoni viszonylatban. 

A külső borítója a táskának szintén életkorhoz vagy személyre szabható. 
Praktikus, könnyű.
Csak szuperlatívuszokban tudok róla írni. 
Nálunk nincs olyan este, mikor ne kerülne elő belőle az egyik játék legalább.
Köszönjük a lehetőséget és hogy megismerhettük ezt az innovatív, praktikus, nagyszerű kézműves játékot. Felírnám receptre a kisgyerekeseknek!

További játékos, fejlesztő dolgokat találtok MiNik fb oldalán vagy a blogján itt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése