2018. december 3., hétfő

Restart Mom Project


Egy újabb eseményt ajánlanék neked, kedves olvasóm. 
De nem csak egy esemény, hanem egy nagy összefogás is. 12 nő, anyuka értéket teremt közösen.

Egy különleges projekt részese lehettem, írja Restart Mom Projekt. 12 vállalkozó Nő, Anyuka összefogásával és a Kör alapítvány (ZöldLak) támogatásával szerveztünk egy karácsonyi vásárt. Nem akár milyet! Egy Zsebkendőnyi karácsonyi vásárt december 8.-ra Veszprémbe. 

Ez a vásár túlmutat a csodaszép termékeken, egyedi ajándékokon. Ez a vásár 12 Nőről szól, akik követik az álmukat, mernek kreatívan alkotni, esetleg a megszokottól elrugaszkodni.

- „Az 5 tornacsuka útinaplója (nem) csak gyerekeknek” című mesés útikönyv megálmodója. Mottója: Gyűjtsetek emlékeket, kalandra fel! – írja Szabóné dr. Jámbor Eszter az útikönyv szerzője




- Káposznyák Viktória horgolt játékainak mindegyike abban a szellemben készül, hogy a gyerekeket a lehető legtovább kísérjék. Hisz abban, hogy a kézzel készült ajándéknak értéke van, és reméli, hogy idén karácsonykor sok-sok fa alatt lesz „tarkaplaccos” ajándék. 




- Kollos Kitti, a WineRose Design megálmodója, 2 gyermekes anyuka. Számára mindig is fontos volt az alkotás, a festés, a varrás és ennek eredményeként születtek meg a textil figurái és a festett kavicsai.




-Latorczai Zsófi, a Marmot and Badger megálmodója grafikákat készít, leginkább tollal és akvarell festékkel. A rajzaimból használati tárgyak készülnek, a Society6 oldalán többek között telefontokok, táskák, képek rendelhetők, én pedig képeslapokat, matricákat és ajándékkísérőket árulok, meséli Zsófi.




RingJuli nemez ékszerek, minden egyes darabját Juli készíti, hagyományos alapanyagból és technikával, minőségi alkatrészekkel kombinálva, kézzel és szívből. Mottója: A hagyomány tisztelete modern köntösbe. Egy hagyományos alapanyag újragondolása nemes feladat.




-Szabó Bogi anyukaként próbál lavírozni a vállalkozásbeindítás és családi teendők között. A kreativitás teremtette Bogi otthoni garázsában kézzel készült, egyedi dekorációkat készít többségében az újrahasznosítás jegyében. Motivációja az önmegvalósítás, család és karrier összehangolása.




-Horváth Beáta vagyok, ékszereket készítek ásványok, fonalak, gyöngyök felhasználásával. Igyekszem az ásványoknak fiatalos megjelenést adni, hogy azok a Nők is megtalálják a számukra tökéletes ékszereket, akik nem csak a szép köveket, de a mai divatot is szeretik. – mondta Beu Jewerly megálmodója.





Szirbek Szilvia a Darinka creative vállalkozás és a balatonalmádi Mesemadár-műhely művészeti vezetője. A gyermekek szeretete, az alkotás, a Balaton ezernyi színe és az utazási élményei meghatározóak az életében. A textil és a varrás szeretetéből születtek az ékszerei és Darinka nevű hala. Érték, amit közvetít, hogy  szeretet által lehet alkotni, az érzelmeket a művészetben megélni.




-Szücs Borka számára fontos, hogy az ötlet, a kívánság, a harmónia, és a praktikum a kézműves termékeiben karöltve jelen legyen és így örömet okozzon az alkotónak, a vásárlónak és az ajándékozottnak is. Motivációja ötletesség, kíváncsiság, kísérletezés és hasznosság ötvözete. A Piktúra Manufaktúra keretein belül programjaival Borka remek lehetőségeket biztosít az alkotás örömének megélésére is.




-Balázsi Andrea fotográfus nagy álma vált valóra 2018. szeptemberében, megnyitotta kapuit saját fotóműterme Veszprém belvárosában. Egy különleges hangulatú hely, ahol Te vagy a középpontban. Andrea vállalkozása jó példa arra, hogy merj nagyot álmodni és meglépni.





-Somogyi Edina Naftalin márkanév alatt főleg karácsonyi koszorúkat készít. Egész évben ötletelnek, rengeteg elképzelésük van, idejük viszont annál kevesebb, ezért egyenlőre a téli időszakra marad a kézműveskedés. Időzsonglőr, minden teendő mellett időt szakítani az alkotásra.






-Lipovszky-Drescher Mária a  kerámia mellett grafikával, illusztrációval is foglalkozik. Illusztrációs munkái megtalálhatóak az indigó póló kínálatában is. Vidéki, népi motívumok 21. századi környezetben. Hagyományok átadása, de úgy, hogy a mai kornak is befogadható legyen.




-És a szervező, aki kihagyhatatlan, Nagyné Czuri Eszter.
Célja a munkába visszatérés támogatása, női oldalról közelítve.
A Mompreneurs Balatoni Vállalkozók Női csoport adminisztrátoraként, helyi lehetőségek keresése, szervezés, lelkes, kreatív, fejlődésre vágyó női, anyai vállalkozók összefogása a munkám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése