2018. január 24., szerda

Anyukák, akik mertek nagyot álmodni_ B&D bagshop




-Anyuka vagy, háztartásbeli és vállalkozó is. Hogyan tudsz időben mindent összeegyeztetni, hogy jusson mindenre elegendő? És párod?
-D:  Az elmúlt három évben elég szépen kialakult az idő beosztás. Munkaidő után megyek a méteráru boltba, ha hazaérek leszabom az anyagot, hogy csak varrni kelljen. Napközben igyekszem gyorsan reagálni a megkeresésekre. 
Itthon már nagyok a gyerkőcök, ők is besegítenek a házimunkában és a párommal is munka megosztás van a vállalkozásban is.
B: A háztartásban egy két dolog hárul rám, minden mást megcsinál helyettem a párom. Mivel munkaidő keretben dolgozom a szabadnapok általában az alkotásé. 

-Pároddal nem csak a gyereknevelésben vagytok egység, hanem a munkátokban is. Közös, családi vállalkozás a tiétek. Ez nem megy a munka vagy a kapcsolatotok rovására? Vagy inkább előnye van?
-B: Nem megy kapcsolat rovására, mert mindegyikőnknek megvan a saját feladata. Megvannak a kialakult szerepek. Én alkotok, ez kizárólagos feladat. Szabok, varrok, legtöbbször csomagolok is. Ha sok a megrendelés, míg én varrok a párom szab. Minden mást ő intéz. A közös munkának előnyei is vannak, addig is együtt vagyunk, beszélgetünk.
D: Nem mindig dolgozunk együtt, és különböző dolgokat csinálunk. Én megyek anyagot venni, számlázok, hirdetek, tartom a kapcsolatot a vásárlókkal. Ha van rá időm előkészítem neki az anyagokat. Előfordul, hogy postára vagy anyagot beszerezni együtt megyünk. A vásározások a hajnali kelések ellenére jó kis közös programok is egyben, ahol lehetőségünk van találkozni a vásárlókkal is. 
-Hobby vagy inkább munka egyébként? 
-B: Munkának indult, de szeretem csinálni. Szeretek új dolgokat alkotni, kreatívkodni, kitalálni, hogy mi lenne kelendő, minek örülnének a vásárlók. És szeretek találkozni az emberekkel. Örülök, hogy egyre többen hajlanak arra, hogy kicsit több pénzt áldozzanak egyedi, kézzel készült termékekre, mintsem válnak az olcsó, tömeggyártás áldozatává. 
D: Az alkotó munkát nem én végzem, így számomra se egyik sem másik. Szívesen segítek az alkotásban. Büszke vagyok a páromra, mikor a termékeit dicsérik, vagy a Meskán pozitív visszajelzéseket kapunk, mert  a kézzel fogható termék az ő érdeme. 




-Mennyire nehéz és mennyi idődet veszi el az anyagok beszerzésétől a szabásig, varrásig, a marketing és végül eladás, feladás munkaköre?
-B: Ahogy korábban is szó volt róla, megoszlanak a feladatok. Ami a varrás részét illeti, ha a standard dolgokat kérik egész gyorsan lehet haladni, de rendszeresen vannak újdonságok, amit kérnek a vásárlók. Azok a feladatok, amik a kreativitásnak engednek teret izgalmasak, de időigényesek. 
D: Nőtársaimmal ellentétben nem szeretek vásárolni, így nagy szerencsém van a méteráru boltos eladókkal, hogy sokszor már a kész, leszabott anyaggal várnak, így sok időt takarítanak meg nekem. A marketing és kapcsolattartás a mai modern világba, akár munkába menet is megoldható. A postázás veszi el talán a legtöbb időt, mert igyekszünk minden vásárló igényének megfelelni, így többféle postázási móddal vállaljuk a feladást, vagy akár személyesen is átadjuk a termékeket. 

-Mi volt a legnehezebb az elkezdéstől mostanáig ebben a feladatkörben?
B-D: A hullámvölgyek. Az elején sok terméket adtunk el, szóval biztató volt az indulás. Majd annak ellenére tűntek el a vásárlók, hogy bővítettük a termék palettát. Majd az ünnepek előtt újra elkezdenek vásárolni, és ez így megy évről-évre. Ezen kívül nem voltak nehézségek.  Ráadásul nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert most már több száz terméket adtunk el úgy, hogy talán 2 elégedetlen vásárlónk volt. 

-Mit szerettek legjobban ebben a munkában? 
D: A változatosságot; azt, hogy mindig más-más terméket kell elkészíteni, hogy örömöt szerezzünk valakinek. 
B: Amikor pozitív visszajelzést kapunk, hogy elégedett volt a vásárló, vagy örült a megajándékozott a termékünknek. Illetve amikor fényképet küldenek a szülők, amin a kisgyerek magához öleli az általunk készült párnát vagy alvókendőt. Jó érzéssel tölt, hogy valakinek milyen örömöt jelent két anyag összevarrása. 
D: Nem mindig csak gyerekek :) Egyik vásárlónk vásárolt magának egy relax párnát, de a kutyája kitúrta az ágyból. Illetve készítünk cicusnak, kutyusnak is fekhelyet. 

-Miért válasszák a vevők a ti termékeiteket?
-B: Mert olcsón adunk minőségi kézműves terméket. Mert folyamatosan újítunk, mert Facebook oldalunkon nyereményjátékokkal örvendeztetjük meg követőinket. Mert tényleg csak ketten csináljuk az igazi kis home-made termékeinket.
D: Mert minden termékünket maximális odafigyeléssel és szeretetettel készítjük. 

-Elég széles spalettán mozogtok, az ágyneműktől a takaróig, a párnáktól a táskákig. Így is terveztétek, hogy nem csak egyfélét fogtok varrni? 
-B: Onnan indult az egész, hogy megláttam egy kínai táskát, és megállapítottam, hogy ilyet én is tudok. Vettünk egy régi varrógépet és itthon megtanultam varrni. Így készültek az első táskák. Az első darabokat a családtagok kapták, azóta is folyamatosan használják. Ezek után kezdtünk el kiegészítőket papírzsebkendő tartókat, neszesszereket készíteni.  Egy véletlen folytán készült az első párna, majd egy megrendelő kért alvókendőt. Ezek után bővítettük a kínálatot baba termékekkel. 




-Mely terméketeket szeretik a legjobban? 
-B: Évszak és ünnep függő. Tavasszal inkább a táskákat veszik az emberek, ballagási ajándéknak nesszeszereket szoktak vinni. Iskolakezdéskor tornazsák szezon van. A tél a wellsoft takarók szezonja. 
D: Baba ágynemű szettjeinket télen-nyáron vásárolják. Nagyon szeretik baba-látogatóra ajándékba vinni egyedi alvókendőinket, melyek csörgővel, dudával készülnek. 

-Nektek melyik termék a kedvenc?
 -B-D.: A saját kék baglyos takarónk. 
És hogy hol vásárolhattok Dóriéknál? 
Itt: https://www.facebook.com/BD-bagshop-1586544781627550/





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése