2018. február 14., szerda

Anyukák, akik mertek nagyot álmodni- Mészáros Andrea és Clickforwork

1



Anyukaként sokszor nagy gondot okoz, hogy nem tudom beosztani az időm és valami fontos munka elmarad a háztartásban. Ilyenkor olyan jó lenne, ha csak egyet kattintanék és varázsütésre, mint a tündérkeresztanya, jönne valaki segíteni. Képzeljétek, ez megtehető. Nem csak álom. Sajnos a közelemben még nem elérhető. De hátha egyszer. Addig is olvassatok róla és az ötletgazda anyukával egy kis riport.

    Anyuka vagy, háztartást vezetsz, ráadásul egy nagyszerű vállalkozás létrehozója is. Hogyan tudsz maximálisan megfelelni minden fronton?

Nagyon örülök ennek a kérdésnek. Gyakorlatilag rögtön rávilágítottál arra, hogy miért is hoztuk létre a vállalkozásunkat, a Click for Work-öt. Annyi sok fronton kell helyt állnunk édesanyaként, dolgozó nőként, hogy az már sokszor szinte lehetetlen.

A Click for Work pontosan ebben hivatott segíteni, hogy a mindennapjainkat könnyebbé tegye. Bármilyen egyszerű, pár órás feladatot ki lehet szervezni, ami már nem férne bele az időnkbe. Például vasalás, megrendelt csomagok átvétele, vagy akár kutyasétáltatás.

Magamról még talán annyit szeretnék mondani, hogy én már talán ezen a korszakon túl vagyok, hiszen már mindkét gyerekem felnőtt.




2.    Mesélnél a vállalkozásról? Honnan az ötlet? Kik segítettek elsősorban a létrehozásában?

Annak idején viszont, mikor még kicsik voltak a gyerekek, nekem sokat jelentett volna, ha lett volna egy ilyen szolgáltatás. Sok mindent kiszerveztem, például vasalófutárt rendeltem, webshopokon keresztül intéztem a bevásárlást, takarítónőt hívtam.

Mindezeket külön-külön kellett felkutatnom, intéznem, fizetnem. Így valójában az ötlet végig a szemünk előtt volt: a Click for Work-ön mindent egy helyről lehet megrendelni, sőt, olyan feladatokat is, amelyekre még nincs külön megoldás!

Az ötlet is és a megvalósítás is családon belül történt, egy családi vállalkozásként indult, azonban azóta szerencsére már többen vagyunk.

3.    Milyen munka, piackutatás, marketing előzte meg a tényleges vállalkozás kialakítását?

Természetesen több felmérést is végeztünk, és amire számítottunk, az be is igazolódott. A diákok oldalán nagy az érdeklődés, rövid idő alatt közel százan fel is regisztráltak az oldalra. A munkahirdetőket, háztartásbelieket nehezebb elérnünk az interneten keresztül, de ettől nem vagyunk megijedve, erre számítottunk is. Éppen ezért folyamatosan próbálunk nekik segítséget nyújtani, ötleteket adni, hogy milyen munkák is írhatóak ki nálunk.

4.    Mi a legnehezebb ebben a munkában és mi a leghálásabb feladat?

Talán a legnehezebb az, hogy mivel Magyarországon ilyen szolgáltatás eddig nem volt elérhető, nem volt semmilyen példa előttünk, továbbá garancia sem arra, hogy ez biztosan működni fog. Mindent a nulláról kellett kezdenünk és felépítenünk csupán a megérzéseink, meglátásaink és eddigi tapasztalataink alapján.

A leghálásabb feladat, hogy akinek viszont mondtuk jó ötletnek tartotta, esetleg új dolgokat adott hozzá a saját életéből kiindulva, folyamatosan tudnak bővülni a munkakategóriáink, tehát az egész vállalkozásunk gyakorlatilag korlátlan. Mindez természetesen az internetnek köszönhetően.





5.    Mint létrehozó, te milyen részt veszel ki a munkából? Mi a te oroszlánrészed? És kik segítenek még a vállalkozásban?

Jelenleg napi 8 órában – sokszor persze ennél is többet – dolgozom főállásban a vállalkozáson. Az én oroszlánrészem szinte mindenre kiterjed: koordinálom a csapat munkáját, részt veszek a marketing tevékenységekben, nyomon követem a munkákat és diákokat, folyamatosan figyelem mik azok a lehetőségek, újdonságok, amikről tudnunk kell.

A kezdet kezdetétől nagy gondot fordítottunk arra, hogy lehetőség szerint a csapatunk csupa fiatalból álljon, hiszen ők értenek a legjobban a mai trendekhez, no meg az internet világához. Nekik mindez már a mindennapjaik részét képezi.

6.    Merre elérhető a szolgáltatásotok? Kiknek ajánlod elsősorban?

Jelenleg a Click for Work-ön csak Budapesten elvégezhető munkákat lehet kiírni. A fővárosban él az ország lakosságának közel egynegyede, illetve messze a legtöbb diák is itt érhető el.  Mi szintén budapestiek vagyunk, a kezdetekben itt tudjuk a leghatékonyabban koordinálni a vállalkozást.

Azonban bárki regisztrálhat és hirdethet is munkát, amennyiben azt végül Budapesten kell elvégezni. Vegyünk például egy ma még extrémnek tűnő gondolatot: ha valaki fel akarna jönni egy budapesti színházba megnézni egy kitűnő darabot, lefoglalhat egy diákot a Click for Work-ön keresztül, hogy álljon helyette sorba a jegyért. Vagy például, ha valakinek van egy lakása a fővárosban, ki szeretné adni, de nincs ideje felutazni és ezzel foglalkozni, a honlapunkon keresztül biztos talál egy diákot, aki erre alkalmanként szívesen vállalkozik. 


7.    Milyen korosztályból kerülnek ki elsősorban a munkakeresők és milyen korosztály keresi a nála dolgozó embert?

A munkakeresők nálunk kizárólag diákok. Szűkítve a kört, azok a diákok, akik pont annyi szabadidővel rendelkeznek, hogy ne tudjanak elköteleződni annyira, hogy 25-30 órás gyakornoki munkákat végezzenek, de ilyen pár órás, egyszerű munkákra a lyukas óráikban szívesen vállalkoznának. A zsebpénz kereseti lehetőségről nem is beszélve.

A kérdés második felére még nem tudunk bizonyosan válaszolni, de náluk egyáltalán nincs korlát. Bárki, akinek segítség kell.

8.    Mik a fő prioritások, tervek a jövőre nézve?

Jelenleg a legfőbb fókuszunk, hogy minél népszerűbbek legyünk, valós segítséget nyújtsunk mindkét fél számára, és feltétlen bizalmat ébresszünk az emberekben. Később természetesen az, hogy terjeszkedjünk, ne csak Budapesten, hanem az ország egész területén igénybe tudják venni az emberek a honlapunkat.

9.    Ez egy nagyszerű ötlet, megvalósítás. Szerinted a jövő ez a fajta munka keresés-találaté?

Amennyiben alkalmi munkákról van szó, úgy reményeink szerint biztosan. Mint az később számunkra kiderült, külföldön (USA, Ausztrália, Európa több országa) már bevett szolgáltatásnak számít, így rendkívül bizakodóak vagyunk. 

Hogy hol tudtok regisztrálni és Andi munkáját megnézi? Itt: https://clickforwork.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése