2018. augusztus 16., csütörtök

Ha hinta, akkor Csepphinta és Gitamom


szponzorált tartalom



Az úgy volt, hogy évek óta nézegetem a Csepphintákat. Bevallom felnőtt létemre is szeretek hintázni, bár ezt elég korlátozott helyen, számban tehetem meg méretem, súlyom, felnőttségem lévén. Pedig olyan jó, mikor szárnyalhatsz a levegőben. Szabadnak érzed magad és semmi sem állíthat meg. Újra gyerek lehetsz.
Gyerkőceim szintén nagy hinta rajongók. Van is itthon a hagyományos fa hinta, koronghinta és műanyagból is. De egyiket sem rám tervezték, így maradt sokáig a gyerekek kiváltsága a hinta.




Aztán úgy alakult, hogy a Gitamom csepphinták készítőjével összekeveredtünk egy már említett vállalkozós, női csoportban a Mompreneurs csoportban és meginvitált egy hintára. Lányoknak és Andrisnak teljes meglepetésként, csendben, egyedül, ám annál lázasabban bújtam a színeket, a választható formát. Végül a kedvenc szín-összeállításom mellett döntöttem, kék-türkiz. A zöld udvarunkban jól mutat, mint egy csepp ég.
Nem kellett sokat várnunk és egy szép, napsütéses napon hatalmas doboz érkezett. Gyerekek lázas bontogatásba kezdtek. Örültek ők a hintának és a doboznak is, mindkettőt gyorsan birtokukba vették. Azóta is szinte családtag a csepphinta. 

Szerencsére nem kell tolongani, sorsot húzni, ki üljön bele, mert akár mind a hárman beférnek egyszerre. 
Ráadásul ez az a hinta, amibe Andrisom a pöttömsége okán egyedül is be tud ülni. 




Reggelizett is már benne. Nagyon jó altató, andalító számára a benne ücsörgés. Igazi álomporos hinta. Pedig ő egy kis jövő-menő manó, aki nem bír huzamosabb ideig nyugton ülni.




Daniella pihenéshez használja, elbújik a külvilág elől és feltöltődik benne. Azt hittem, az én pörgős leánykámat semmi sem tudja lenyugtatni, csendre bírni. De ez a hinta egy csodahinta és bizony ebben lenyugszik kicsit, csend lesz. 




Viki élvezettel hintázna órákat is, közben megbeszélve a csacsognivalóit. Kinyílik benne és beszédesebb lesz.
Izgalmas, hogy mindhárom gyerkőcömből a legjobbat hozza ki.
És akkor még nem meséltem arról, mikor apa fáradtan ér haza, de gyerekezne kicsit és beleül Andrissal az ölében. Igazi meghitt pillanatok ezek, amiket örökre elraktározok magamban, mikor már nagyok lesznek manók, akkor előkapom újra.







Ha sorra kerülök, esténként elfáradva, agyilag kifáradva én is szívesen hintázom egy kicsit. Egy jó könyv és egy finom pohár hajósi bor társaságában, igazi feltöltődés. Ennél már csak az lenne jobb, ha ezt minden nap megtehetném és innen a naplementét is megcsodálhatnám. Na de ez utópia. Maradnak az elbújós, lopott ám annál megbecsültebb nyugodt pillanatok és önfeledt hintázás percei a Gitamom jóvoltából.






Azt tudjátok, hogy mennyi mindenre jó a hintázás egyébként?
Javítja az egyensúly érzéket, ami jó hatással van a mozgás koordinációra, a logikai képességekre, ritmusérzékre és a matematikai képességekre. Könnyebben tanulnak meg számolni, írni, olvasni a gyerekek, ha gyakran hintáznak.
Térészlelés, térérzék fejlesztésére is jó.
Maga a hintázás erősíti az izmokat. Fejlődik a finommotorikai készség is, ami fejleszti a szem-kéz koordinációt, ami hatással van az írásra, ceruza tartásra szintén.
Kisbabáknál visszaemlékezés az anyaméhben lévő időkre, ami erősíti az összetartozást. Olyan jó együtt ringatózni egy hintán közösen, összebújva.
Nyugtató, megnyugtató hatása van. Ellazít. Türelmesebbé tesz. Kikapcsol.

Számos jótékony hatása ismert és alátámasztott kutatások által. Terápiás célokra is használják már gyerekeknél.

Viszont én kiemelném, hogy felnőtteknek is fölírnám receptre! 
A mai rohanó világban nagyon jó egy kis pihit, nyugalmat varázsolni magunknak. Merjünk gyerekek lenni mi is pár perc erejéig. Nagyszerű hintában ringatózni, végiggondolni a napunkat, olvasni egy jó könyvet benne. 
Vagy nagyokat kacagva közösen birtokba venni a hintát gyermekünkkel. Annyira sok szép pillanatot élhetünk meg így, közösen. Anya-lánya csacsogós órát eltölteni a hintában vagy közösen kipihenni a nap fáradalmait, lenyugtatva a testet, lelket közösen a pici fiaddal.

Aztán hamarosan új kaland érkezik az életünkbe. Legnagyobb lánykánk iskolába megy. Sokat fogjuk használni a hintát azt hiszem, hiszen az iskolai teljesítményre is nagyon sok pozitív tulajdonsága van egy ilyen hintának. Gondolok például arra, hogy benne ülve számolunk például. Vagy kipihenni a napi hajtást, tanulást is remek hely lesz. 




Szóval hintázásra fel! A Gitamom csepphintára mi leadtuk a voksunk! Egy szuper kis találmány, ami nagyon jól kihasználható, igazi élményeket nyújtó dolog és strapabíró!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése