2018. november 3., szombat

Anyák, akik mertek nagyot álmodni- Nalababa



Balázsi Annával a Nalababa anyukájával készítettem a következő interjút nektek.

- Hogyan mutatnád be önmagad. Milyen nő vagy?
Tervezek, mindennap tervezek, és megtervezem a holnapi tervemet, mert terv a lelke mindennek! 

- Van egy nagyszerű vállalkozásod. Honnan az ötlet, hogy ezzel foglalkozz? 
A 9 hónap alatt, hogy lányomat vártuk, fogant meg a gondolat, hogy szeretnék egy egyedileg tervezett fekete fehér babakönyvet készíteni neki, majd a Párom karácsonyi ajándéka egy picike body volt egy üzenettel, és a meglepetés olyan jól sikerült, hogy akkor már tudtam, hogy szeretném másokkal is megosztani azt az örömöt a termékeimen keresztül.

- A névnek van valami története?
A grafika portfóliómat Nalab Design néven publikáltam annak idején, így ezt a nevet vittem tovább és megszületett a Nalababa. A Nalab a nevem eleje visszafele olvasva. BALázsi ANna > NALAB

- Miket készítesz elsősorban és kiknek ajánlod a termékeidet?
A termékeimet a család minden tagjának örömmel ajándékozzák!

Születésnapi plakátokat, fekete fehér babakönyveket, színes interaktív lapozó – és kártyajátékot, baba kártyákat, marokpárnákat fa rágókával és csörgővel, névre szóló Mikulás zsákot, hurcis 3:1-ben MAMA övtáskát, szatyrokat, párnahuzatokat, babahordozós kiegészítőket, body mintákat, babaköszöntőket, Apák napi egyedi sörös címkét, Star Wars zsákot, Nagymama sütis címkét tervezek elsősorban, de egyedi kérésre esküvői ajándékot is szívesen vállalok.

- Van vicces sztorid a munkáddal kapcsolatban vagy fura megrendelés, esetleg emlékezetes?
Az első nyereményjátékot, amit indítottam egy szegedi hölgy nyerte meg, és egy különleges dologban kérte a segítségem - mivel látta, hogy az ajándékát Sopronban adtam fel,- hogy keressem meg és adjak át egy üzenetet 10-15 éve nem látott barátnőjének. A lány szülei pont szemben laknak velünk, így az üzenet célba ért már aznap és azóta sikerült felvenni egymással újra a kapcsolatot.

- Mire figyelsz a termékek készítése közben? Mi az elsődleges?
Az elsődleges célom, hogy olyan többfunkciós termékeket készítsek, amik kreativitásra és interakcióra késztetik a gyerekeket és szüleiket egyaránt illetve amiket hosszú éveken át lehet használni. Egy születésnapi plakát esetében pedig fontos számomra, hogy grafikai világ, színek és formák a kis szülinapos babához, és a babaszobájához illeszkedjen.

- Mennyiben másak a termékeid, mint a többi hasonló cégnek?
A Nalababa termékei azért különlegesek mert a születéstől, gyermekkoron át végig kísérhetnek minket. A fekete fehér babakönyv állatai a szemünk előtt színesednek ki és lesznek kézzelfogható kisbarátai a gyerekeknek, és közben a játékos tanulás se marad el pl a fekete fehér báránykás marokpárna megtanítja őket, hogy mindennek két oldala van, hogy mit jelent a fekete bárány kifejezés. A Színek világa lapozó és kártyajátékkal megismerhetik a vadon élő állatokat, a hideg a meleg színeket stb…

- Vannak nehézségei a munkádnak, amin szívesen változtatnál?
Úgy gondolom, ha valamit szívvel, lélekkel csinálunk az gördülékenyen halad, de ha mégis akadályba ütközünk – zárva a nyomda, valaki az utolsó pillanatban szeretne rendelni - mindig van megoldás!

- Mik a szépségei, mit jelent számodra a munkád? Miért szereted?
Azt szeretem a tervezésben, hogy olykor teljesen váratlanul alakul ki a végleges grafikai világ. Tervezés közben folyton cikáznak a gondolataim, jönnek az új ötletek és hirtelen már látom is magam előtt a kész munkát. Szuper érzés amikor a virító fehér lap megtelik élettel!

- Hogyan tudod ezt a vállalkozást, munkát összeegyeztetni időben a háztartással, családoddal?
A délutáni alvásidő nagy kincs, de általában este 10 után kezdek dolgozni, ha elaludt a lányom!

- Van kedvenc terméked? És a vevőknek mi a kedvence?
A Feketén fehéren babakönyv abszolút kedvenc, mivel a lányom az első szavát is onnan tanulta, a szarvasnál magától megmutatta mindig, hogy hol van a szarva. Másik kedvencem a hurcis MAMA táskám és a kiegészítők, és az első marokpárnák a Szép Boróka kollekcióból, a királylány-királyfi, az unikornis és a róka!

A legújabb termékem meg éppen most készül, amit már most imádok, de az egyelőre maradjon meglepetés, de a fb oldalamon rókás marokpárnáért lehet tippelni, hogy mi lesz az!

A vevőknek is az egyik kedvence a babakönyvek, a marokpárnák és a születésnapi plakátok!




- Hogyan látod magad és a Nalababát 10 év múlva? Szerinted hol fogsz tartani?

Ha elképzelem magunkat 10 év múlva, egy asztalt látok, amit körbe ülünk a gyerekekkel és együtt ötletelünk, hogy mit tervezzünk a kismanóknak, és közben friss kovászos kenyeret falatozunk, amit Apa süt a kemencében!

Szeretném, ha a Nalababa termékei Üveghegyen, Hetedhét országon és az Óperenciás tengeren túlra is eljutnának majd, örömet szerezve mindenki számára! 

Legyen így! Kívánom, hogy az álmod megvalósuljon.


https://linktr.ee/nalababadesign
facebook: https://www.facebook.com/nalababadesign/
instagram:  instagram.com/nalababadesign

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése