2019. január 6., vasárnap

Menjen a felesleg, avagy szabadulj meg mindentől, ami nem okoz örömet



                       

Úgy döntöttem idén megszabadulok mindentől, minden kacattól, minden feleslegessé vált dologtól. Amit nem használtam egy éve, azt nem is fogom sosem. Ami csak áll a szekrényekben, polcokon és felé sem nézünk, az felesleges. Mennek adományba, a kukába vagy eladandónak. Kíméletlen leszek! Minden nap 2-3 fiókot, szekrényt kinyitok és kiszelektálom a felesleget, a sohasem használtat. Egyszerűbbé teszem a mindennapokat.
Rengeteg felesleges kacat halmozódik fel az ember életében. De nem csak ezek húznak le, nem csak a tárgyi dolgok. 
Sokszor megfogadtam már, de most be is fogom tartani. Kutakodok, kidobom a rossz emlékeket, amik lehúznak, kidobom azt, amin túl vagyok, vagyunk. 

Lehet, hogy jó lesz majd valamire? Mennie kell! Nem vagyok biztos benne, hogy ez jó nekem? Kuka!
Szelektálok, az életem területein is. Minden kikukázok, ami nem hoz örömet, nem ad pluszt az életemhez. 




Túl zsúfolt, túl sok az életem, így mennie kell a hamis barátoknak, a lehúzó embereknek, a fél kapcsolatoknak, a felesleges dolgoknak, azoknak, amik nem adnak semmit hozzám, az életemhez. Az arctalan kommentelőknek. A fényes papírba csomagolt "segítségnek". Azoknak a dolgoknak, amik nem okoznak örömet.

Hogy mit remélek tőle? Nem  teljes lelki békét, de talán egy kis megnyugvást, önbizalmat, erőt. Lendületet az év kezdéséhez. Nagyobb fényességet, több mosolyt, több vidámságot. Mindenekelőtt sok időt!
Nem vagyok hajlandó ismeretlen, félig ismert vagy arctalan emberek negatív véleményét meghallgatni. Nem akarom mindenáron megmenti senki lelki üdvét sem. Nem akarom megváltani a világ rossz dolgait. Nem fogok bosszankodni azon, hogy megint mindenki beteg vagy lassan az utolsó háztartási gépem is bemondja az unalmast. Idegbajt sem fogok kapni azért, mert férj megint nem csukta le a klotyó ülőkéjét.
Nem, nem! Azt tartják, ha a jóra koncentrálsz, azt vonzod csak be. Legyen így! 
Kívánom mindenkinek, hogy koncentráljon a jóra, ne bosszankodjon a megváltoztathatatlan miatt. 
Csak előre! Csak napfényesen! 




Fotók fellelhető helye Pixibay

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése