2017. augusztus 25., péntek

3 gyerek nyaraltatása és Murphy
3 gyerekkel készültem a nyaralásra. Normális vagyok én? Előtte már egy hónappal terveztem mit kell vinni, mi siklik esetleg félre, mik lehetnek a gondok, bajok. Igyekeztem minden eshetőségre felkészülni.De még így sem láttam előre Murphy törvényeit, amik be is következtek. Na ná!
Szóval pár észrevétel, így nyaralás után. Csak humorosan. Mert azért jó volt, végre 6 év után nem otthon tartózkodni, világot felfedezni és felfedeztetni a gyerekekkel.- Hiába a gondos pakolás, lista, tuti, hogy így is maradt otthon fontos dolog, nélkülözhetetlen, beszerezhetetlen, irtó drága kis cuccocska.
- Odafelé flottul bepakolsz, visszafelé elvileg kevesebb is a cuccod, de mégsem fér be semmi. De miért?
- Eltervezed, hogy csak egy-egy bőrönd jöhet veletek, felesleges kacat, dolog otthon marad. Így is fél házat bepakolod mégis, ami aztán a hurcolkodásnál megmosolyogtató és irtó nehéz.
- Becsomagolhatsz 100 plüsst is, akkor is az az egy után sír, ami végül otthon maradt.
- 3 gyerekkel irtó hosszú, egy fél órás út. Annál hosszabb pláne. Tuti valakinek pisilni, inni, enni kell, vagy elfáradt, mesét akar, sétálni akar, esetleg csak sír.
- Hiába tervezed el a programot, gyerekeknél az tuti nem fog menni. Ha standolnál, ők alszanak. Ha fáradt vagy és aludnál, ők strandolnának.
- Nincs olyan meleg, ami mellett ne tudnának megfázni.
- A vízbe ne is vágyakozz. Max ha térdig jutsz, akkor már jó. Ennek köszönhetően az alsó felem maradt hipóreklám, a felső részem meg csokibarna.
- Ha már barnaság. Szép egyenletesen szeretnél csokibarna lenni. Te nem, de a gyerekek tuti szép nyaralásbarnák lettek.
- Ennél valami kuriózumot? Lebeszélnek. 
Ennél valami finomat?Megrendeled. Végül a manók eszik meg, te pedig eheted az ő általuk rendelt ételt.
- Megkívántál valamit. Limonádé és jégkása, fagyi formában? Csak nézheted hogy szép lassan vagy extra gyorsan elfogy. Nincs az a mennyiség, amiből maradt is volna normális, értékelhető mennyiség. Vajon van az a fagyi, ami elég a gyerekeknek valaha?
- Az esti sétához, csatangoláshoz felveszed a legszebb ruhád, tuti öltözhetsz át indulás előtt, mert lebukja a legkisebb. Ennyit a csinosságról.
- Végre leérsz az 56 és a 11 lépcsőn(esküszöm ennyi, mert napjában 5-ször számoltam meg oda és vissza kb) végre a málhás cuccal és a gyerekekkel, amikor is kiderül hogy nyaralóban maradt valami vagy pisilni kell valamelyiknek.
- Ha neked tetszik az egyik bolt/étterem/hajó/program, biztos hogy nem az lesz végül, mert nem gyerekbarát vagy valakinek nem tetszik a bandából.
- A gyerekek bárhol feltalálják maguk! Mindig kapnak pár kedves szót, mosolyt, akárhol is legyél.
- Az otthoni mindig jobb valamiért.

Egyszóval a nyaralás egy anyukának ugyan az, mint otthon lenni velük, csak tervezősebb, fizetősebb és jobban elfáradsz, mintha maradtál volna a popódon!
De azért szép emlékekkel távoztunk!
Mikor megyünk újra?


Crikvenica, Horvát ország, Popov apartman

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése