2017. augusztus 15., kedd

Hibás babaruhák


Gyönyörű, szemet gyönyörködtető és színes, változatos ruhákat lehet már kapni a csemetéknek. De bizony nem egyszer belefutottunk már a használhatatlan kategóriába. Itt nem arra gondolok, mikor kicsi vagy egyszer mosod és kinyúlik, lejön a matrica. Hanem egyéb érdekességek, amikkel találkoztam.
- Mikor a ruha átlapolós, különös módon. Van a normális átlapolós ruha, ami jó azoknak a babáknak, akik nem szeretik ha a fejükön átbújtatnak valamit illetve a szülők kevésbé rutinosak. De mikor csiga vonalban körbe-körbe megy az a fránya patent és nem találod mit hová...

- Zsebek. Mindig zavarba ejtenek. Egy totyogó már értékeli, kincseket tehet bele. De egy újszülött mit tegyen bele? Csak felesleges dudor.

- Kapucni. Nem mondom, ha nincs sapi, hirtelen felhúzni esetleg nem jó. De azon a gombócon próbált a tervező vajon feküdni órákig?

- Bizarr helyeken lévő gombok, cipzárok. A kisbaba napi kb 24 órában fekszik a hasán, hátán, oldalán. Eléggé kellemetlen mikor a kis bőrén megmarad a benyomódás. Biztos fájdalmas is. Nem mellesleg öltöztetni sem egyszerű, mikor a háta közepén van a gomb, amin fekszik.

- Lelógó bizgentyűk, felesleges, rosszul felvarrt gombok, szalagok. Minek? Hogy legyen mit lerágni és megfulladni?Nem értem a céljukat.

- Nem egy olyan kiskabáthoz, overálhoz volt szerencsém, ami a kellő méreten túl volt, mégis belehajtogatni a baba kis kezeit nem lehetett, hacsak nem a baba egy kis marionett bábú vagy gumiból van.

- Csillám, strassz. Amúgy sem vagyok nagy híve. De egy babusnak minek a kövek? Szintén fulladáshoz vezethet és lemosódik.

- Babacipő. Minek kell vajon? Cuki és szép. De nem melegít, leesik, elhagyod, lerúgja. Úgysem megy a talpán még, addig felesleges nyűg csak. Pedig annyira cukik vannak.

- Sapkák, amik csak a funkciójukat nem teljesítik be és nem védik a fejét, fülét. Leesnek és bugyuták. Van ilyenünk is dögivel.

- Farmer. Van a kifejezetten nyúlós, puha, pocaknál nem dörzsölős baba farmer. De láttam már igazi farmer szabású, felnőtt miniben farmert is. Vajon mennyire kényelmes az amúgy sem szögegyenes babának?

- Bébi öltöny, tüllszoknya, selyem kimonó újszülöttnek. Szépséges, cuki benne a baba de annyira kényelmetlen lehet.

- Fura anyagok garmadája. Láttam nejlon ruhát, csipkés-tüllös szépséget, olyan ruhát, ami a sarkvidékre is jó lenne, mert annyira nem légáteresztő...Ezek nem a babák finom bőrének valók szerintem.

Ti milyen balul készített gyerekruhát láttatok már? Melyik babcuccot utáltátok legjobban?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése