2018. április 7., szombat

Anyukák, akik mertek nagyot álmodni-Gubanc bolt


Egy nőnek miből nem lehet sosem elég? Hát ékszerből. 
És egy olvasó nőnek miből? Könyvjelzőből. 
Így jutottam el a Gubanc bolthoz, képek alapján.

 


- Mi jut eszedbe arról a szóról, hogy gubanc?
Pár éve még azt válaszoltam volna, hogy egy gubanc :-) Rakoncátlan, összetekeredett színes fonalak, zsinegek tarkasága. Ma már egyértelműen a márkám, vagyis én :-)

- Honnan jött a név?
Valami egyszerűt kerestem, gyorsan kellett egy név, akkor még  nem a vállalkozás nevéhez, egy internetes nicknévként használtam, aztán megmaradt. Amikor ezen a néven kezdtem el megmutatni az érdeklődőknek az alkotásaimat, még nem tudtam, hogy ebből egyszer vállalkozás lesz, így a névválasztás nem volt tudatos.
Persze ma már látom, hogy nem túl előnyös együtt az ékszerek és a gubanc együttes említése, hiszen ki szeretne összegubancolódott ékszert, de biztos vagyok abban, hogy körülnézve az oldalamon, néhány bejegyzés elolvasása után és megismerve az alkotásaimat nem ez fog eszébe jutni a látogatóknak.

- Mesélnél arról, hogy mit is takar a Gubanc név pontosan?
Egyik gyerekkori becenevem, ill. pontosabban egyetlen barátnőm szólított így egy időben (kisiskolás olvasókönyvünk egyik szereplője - egy pulikutya - után. Igen, volt bennünk valami közös). A Gabihoz is illik, azt hiszem ezért maradt meg bennem. 




- Mikor kezdődött a Gubanc élete és mi alapján kezdtél bele a vállalkozásodba?
2012 karácsonya előtt a hobbiboltban kerestem alapanyagokat egy ajándékhoz (akkoriban a keresztszemes hímzés volt a szenvedélyem), és megakadt a szemem az akkor újoncnak számító ékszeralkatrészeken, foglalatokon, üveglencséken. Azonnal vettem néhányat, nekem ezt ki kell próbálnom! Hát így kezdődött.
Vállalkozás később lett belőle, nem azonnal, és a termékpaletta is fokozatosan alakult. 

- Miket készítesz?
Elsősorban divatékszereket készítek általam behúzott textilgombokkal és üveglencsékkel, de rendkívül népszerű a termékeim között a könyvjelző is, ebből több típus is megtalálható nálam, nagyon szeretik/szeretjük.
Készítek még kulcstartókat, táskadíszeket, hűtőmágneseket azoknak, akik apró, mégis egyedi ajándékot keresnek szeretteiknek vagy saját maguknak.

- Milyen anyagokból készíted a termékeidet?
Fém alapokkal (itt nikkelmentesekkel dolgozom minden esetben) készülnek az ékszerek, kiegészítve üveglencsével, általam behúzott textil- és bőrgombokkal, ásvány- és üveggyöngyökkel, és mindenekelőtt színekkel.
Legújabb alapanyagaim a különböző színű bőrök és textilbőrök, máris kedvencek.




- Van kedvenc terméked?
Most a bőrrel és textilbőrrel készülők a kedvenceim, de a szép mintájú textilekből sem elég sosem. Az örök kedvenc mégis a könyvjelző marad, minden formájában, a könyv és az olvasás szeretete miatt.

- Melyik nem és korosztály találja meg a számításait nálad?
Elsősorban a hölgyek találhatják meg nálam a kedvenc kiegészítőiket, korosztályban széles a paletta, tizenévesek éppúgy kedvelik a termékeimet, mint 20-40 évesek, de kértek már ékszert óvodás, kisiskolás kislányoknak is. Ékszereim között majd' minden korosztály megtalálja a számára megfelelő kiegészítőt, hiszen egyedi rendeléseket is teljesítek, azaz személyre szabhatóak az egyes darabok. A vásárlóim nagy kedvencei például a saját fotóik alapján készített medálok, egyedi feliratos kulcstartók és könyvjelzők, általuk küldött személyes üzenetekkel.

 - Nem csak vállalkozó vagy. Hogyan tud a gyerekek mellett a vállalkozást is beszorítani a mindennapokba?
Igen, főállásban a helyi gimnáziumban tanítok és persze ott a két fiunk, 10 és 13 évesek. Nem könnyű mindenre és mindenkire időt szakítani, de van egy szuper segítségem a férjem személyében, aki mindenben támogat. 




- Mi a legnehezebb?
Az időgazdálkodás és a zsonglőrködés a feladatokkal (gyerekek, háztartás, főállás, mellette termékfejlesztés, fotózás, szövegírás, marketing, adminisztráció stb.). Nem szoktam unatkozni, ez biztos. 

- Mi a leghálásabb a munkádban? Melyik visszajelzés, feladat az, ami megmelengeti a szíved?
Mindegyik pozitív visszajelzés kedves nekem, minden dicsérő szó nagyon jólesik.
A Meska boltom felületén több százat olvashattok belőlük, de ezen kívül privát levelekben is számtalanszor kapok kedves fotókat, szívet melengető történeteket az ajándékozásról, sőt legutóbb karácsonykor egy figyelmes  törzsvásárlóm egy ajándék könyvvel is meglepett.

- Mik a terveid a jövőre nézve?
Szeretném, ha elindulna a saját webshopom (van weboldalam, de jelenleg a  Meska felületén van boltom).
Terveim között szerepel még sok-sok színes ékszer készítése, rengeteg ötlet van a fejemben, már csak egy időkibővítő kellene. Fejlődni és új technikákat tanulni is mindig nyitott vagyok.
Szeretném, ha idén tovább bővülne azon (fizikai) boltok száma is, ahol elérhetők a termékeim. 



Elérhetőségek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése