2018. november 30., péntek

Karácsony, te csodás


                                 Picikék fotó

Közeleg a karácsony. 
Tudod már milyen lesz a karácsonyfátok díszítése? Egységes? Megkomponált? Eklektikus?Két színű vagy színes? Tavalyi díszekkel vagy újítasz?
Nálunk nagyon cuki hagyomány van. Minden évben veszünk közösen valami kis díszt. Közösen gyűjtjük a fadíszeket, amit aztán a gyerekek megörökölnek majd, ha kiszállnak a családi fészekből. Nekem is van nagymamától örökölt, anyutól vagy anyóséktól kapott díszem is. Szóval három gyerek karácsonyi stafirungozása nem kis feladat, gyűjtögetünk szépen, hogy mindenkinek jusson majd elég.

És mi lesz a menü? Van megszokott ételsorod?
Én minden évben igyekszem kicsit újítani, de vannak hagyományosnak mondható elemei és visszatérők is. Kedvenc a mézes-krémes és a zserbó. Ezek elmaradhatatlanok. De még gyűjtöm az ötleteket. Ha van jól bevált, könnyen elkészíthető receptetek, jöhet!

És kinek mit fogsz adni ajándékba? Vagy élményt adsz? Minden vasárnap szuper ötletekkel jövök neked itt is és a könyves blogomon is. Várd a vasárnapot. Kukkants be.
Bevallom még nekem is ihlet szinten van ez a dolog. Máskor már szeptemberben elkezdem a vásárlást. Most csak ötleteim vannak. Ami biztos, hogy igyekszem hazait választani és nem a megszokottat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése