2018. január 16., kedd

Nem a te szemednek




Túl intim témák, amik szembe jönnek velem az interneten.
Ez írtam magamnak föl múltkoriban emlékeztetőnek. Meg is van a miértje. Jó az internet, facebook, egyebek, csak sokan nem tudják milyen veszélyes is lehet, mekkorát tud rombolni, ártani néha. Itt nem az emberi kapcsolatok leredukálódására gondolok, hanem az egyéb veszélyekre.
Azt vettem észre, hogy míg egyes réteg alaposan védi a magánéletét és nem oszt meg senkivel semmit sem rajta, addig van a másik véglet. 
Több fb csoportból azért léptem ki, mert számomra már nem kiteregetnivaló téma volt a fő. Vagy sokan olyan képet tesznek ki magukról, gyermekeikről, amit nem gondolnak át alaposan.
Gondolok itt a gyermek épp biliző vagy pucér képére példának okáért. Minek? Kellemetlen helyzetbe hozzuk a gyereket és ki tudja ki látja, szedi le saját használatra a képeket. Vagy félpucér, fürdőruhás, mindent megmutatós női képek. Azért női, mert pasisat még nem láttam. Ha valaki lát ilyet szóljon. De meglepődnék. Rájuk valahogy nem jellemző, hogy mindent megmutassanak. De csücsörítős, pózolós, félmeztelen lányokét sajna egyre többet. De miért? Miért jó nekik ország-világ elé tárni teljesen önmaguk? Kapnak pár nyálcsorgató üzenetet? Mert normális pasinak nem hiszem hogy pont ez kell figyelemfelkeltésre. Ez később bajba sodorhat ráadásul. 
Vagy vegyük példának okáért a földön fetrengős, piás postokat, képeket. Ez viszont inkább az erősebb nemre jellemző. Igyon, ha jól esik. ha nem tudja a mértéket, azt miért kell nekem tudnom? Mi van ha később mennél egy munkahelyre dolgozni és azt mondják, köszönjük, de nem, mert ilyen előéleted van.
Amit fölteszel, annak nyoma van.
Sokan kérdeznek túl intim kérdéseket, ami az orvosukra tartozik, tartozna. Vagy tesznek föl olyan testrészeikről képet, ami nem az én szememnek való. Miért? Én honnan tudjam hogy az a szemölcs miért pont ott van vagy mit jelent az?
Vagy jó tudni, hogy te épp nyaralsz a családoddal és hol, de gondolod a betörő nem örül-e ugyan ennek, aki tudja hol laksz?
Olvastam a minap, hogy az 1 milliáját mibe fektesse? 
Minek kell nekem tudnom, hogy neki van olyan? nem féltékenységből(na jó, kicsit abból is), de nem tartozik ez másra. Örüljön, hogy van.
Szerintem nem az internetre való. Ki tudja ki olvashatja.
Sok a csaló, betörő, beteg ember.
Tapasztaltam már olyat, hogy évek óta tartó zárt csoportban, ahol kevesen vagyunk csak, kiderült valakiről hogy nem az, akinek kiadja magát. Minden hazugság volt az életéről, róla, a családjáról. Nem gondoltuk volna, hogy szerepet játszik 4-5 éven keresztül és az élete nagyban kitaláció. A végén már azt sem tudtuk mi az igaz, mi sem. Mi meg megosztottunk vele mindenféléket magunkról őszintén.
Kitalált, lopott személyiség is gyakori. Már a negyedik jön velem szembe. 
Vagy aki itt éli ki a napi rosszat, másnak kiadva magát.
Tudom közléskényszerünk van. Nekem is. 
Igyekszem kényes témákat, önmagamat nem túl nagyon kiadva írni a blogot is. A facebookos életemen is van mit csiszolni. Tudom túl sok a gyerekes kép. Ezért már megszóltak páran. Nincs intim, kórházi, biliző képünk. De teszek fel. igaz levédetve valamennyire. Tudom ez is kevés. De csak is a beleegyezésükkel a nagyoknak. Azért, mert sok rokonnal, ismerőssel csak így tudjuk tartani a kapcsolatot, így látják a manóimat. Igyekszem redukálni azért, mert sokaknak ez is bántó. de ha egyszer magam nem fotózom, nem szeretem viszont látni a képeken, mert nem vagyok elégedett önmagammal? És bulizni, piálni nem járok. Máshová meg ritkán. Így a fő témám ők. Ez van. 
Na de térjünk vissza az érdekes képekre.
De most tényleg rám tartozik más gyereke pelenkájának tartalma, bármilyen testnedves kérdés, éppen ki kivel mit csinál intim helyzetben, kit műtenek rögtön mire, elesett beteg gyerek kórházi fotója, biliző gyerek, telibe kép szülésről, véresen, olyan testi baja, ami orvosra tartozik, kinek mennyi pénze van mire és hol tartja, bántott eb, temetés képei és így tovább...?
Miért beszéljük ki családi petpatverunkat, kvázi idegen embereknek?Van akiről többet tudok majdnem, mint saját magamról. Nem félnek az emberek, hogy ez egyszer valami úton módon visszaüt?
Igaz, ha már téma, akkor föl tudnám hozni azt is, hogy tök evidens, bárhol föllelhető kérdésre miért várunk választ? Miért kérdezünk, ahelyett, hogy utána néznénk? Miért nézik az emberek a vadidegent kompetensebbnek, mint egy orvost mondjuk?És még sorolhatnám...
Emberek, figyeljetek jobban, mit tesztek föl az internetre!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése